Aavo Sarap: Hispaania on finaalis selge favoriit

, Jalgpalliekspert ja treener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Sarap
Jalgpalliekspert ja treener
Aavo Sarap Jalgpalliekspert ja treener Foto: Pm

• Uruguay – Saksamaa


Kolmanda koha mängus otsustab see, kumma motivatsioon kõrgem on. Raske öelda, kas Saksamaa, kes mängib juba teise MMi järjest pronksimängus, suudab end kokku võtta. Samas võivad pingilt tulla mehed, kes tahavad ennast tõestada.

Palju oleneb ka sellest, kas Uruguay poolelt saab kaasa teha Forlan (Diego), kes on olnud selgelt nende MVP (turniiri parim mängija – toim). Kui mõlemad pingutavad täiega, sarnaneb mäng eelmiste Saksamaa kohtumistega. Kindlasti üritavad nad rohkem palli hoida.

• Hispaania – Holland

Hollandist on kahju. Pigem arvan, et nad saavad endale pleki külge kui igavesed teised (Holland on varem MMi finaalides kaotanud 1974. ja 1978. aastal – toim). Hispaania on tegelikult kõiki mänge kontrollinud. Hollandil võib variant tekkida siis, kui löövad esimesena värava ära. See sunniks hispaanlasi riskima ja Hollandil on mehi küll, kes suudavad kiirrünnakutes ohtlikud olla.

Holland ei tohi kindlasti teha sama viga mis Saksamaa ja vajuma liiga alla kaitsesse. Hispaanial pole midagi selle vastu, et mängida väikse maa-ala peal kolm kolme vastu. Hollandi suurimaks miinuseks võib pidada seda, et neil puudub õige kesktormaja. Van Persie on küll väga hea mängija, kuid mitte tüüpiline ründaja, kes väravaid lööks. Usun siiski, et Hispaania on siin mängus selge favoriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles