Sillamäe kaitsja Sidorenkov: need mängud tulevad meile kindlasti kasuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe Kalevi ründaja Jevgeni Kabajev (keskel).
Sillamäe Kalevi ründaja Jevgeni Kabajev (keskel). Foto: Erik Prozes

Sillamäe Kalevi meeskonna mängijad ja peatreener olid pärast Euroopa liiga 2. kvalifikatsiooniringis Venemaa tippklubilt FK Krasnodarilt saadud 0:4 kaotust ühte meelt – skoor peegeldab meeskondade klassivahet.

«Teadsime, et nad on hea tasemega võistkond ja nad kasutasid ka oma võimalused hästi ära,» lausus kaitsja Andrei Sidorenkov Venemaa eelmise hooaja viiendat klubi iseloomustades. «Mängisid ühe-kahe puutega, olid kiired ja osavad. Aga ma leian, et me tegime oma tasemele vastava korraliku mängu.»

Sillamäe mängis endale omase suhteliselt kõrge kaitseliiniga ning üritas ka ise rünnakuid algatada. Ehkki neljast väravast kolm ning veel mitu ohtlikku olukorda sündisid just sellest, et Krasnodari poolkaitsjad mängisid sööduga oma ründaja kaitseliini taha vabaks, uskus Sidorenkov, et Sillamäe tegi oma stiilile kindlaks jäädes õigesti. «Proovisime küll kõrgemalt pressingut teha kui tavaliselt, see vahe oli. Aga arvan, et kui oleksime jäänud kaitsesse istuma, oleksid nad meil värava täiesti täis löönud. See oli treeneri selge korraldus – mängida oma mängu, nagu oleme terve selle hooaja jooksul teinud.»

Klubi ajaloos esmakordselt eurosarja avaringist edasi jõudnud Sillamäe pidi eelmisel nädalal rassima Espoo Honka vastu 120 minutit, seejärel kohtuti koduliigas tabeliliidri FC Floraga. Juba järgmisel esmaspäeval ootab ees liigakohtumine Nõmme Kaljuga, siis aga alustatakse pikka reisi Krasnodari, kus peetakse järgmisel neljapäeval kordusmängu. Kuigi kuu aja jooksul jääb nädala sisse keskmiselt kaks mängu, hindab Sidorenkov seda pigem positiivseks.

«Jah, graafik on meil tihe ja meeskonnad tugevad, aga pikemas plaanis on see meile kasulik,» lausus ta. «Muidugi see väsitab, aga tulevikus on meil sellest tulu, et harjume niisuguse mängude tihedusega. Kalju vastu peame võitma – üldse peame nüüd võitma iga mängu, mingit tagasiteed enam pole,» nentis Sidorenkov. Meistriliigas peetud 19 vooru järel jäädakse kolmandal kohal olevast Kaljust maha juba kaheksa punktiga, kaotus esmaspäeval tähendaks medalilootustele tugevat hoopi.

Sillamäe üheks nõrkuseks on senise hooaja jooksul olnud ka äärmiselt lühike vahetusmeeste pink, mis sunnib põhimehi igas mängus algusest lõpuni rügama. «See on tõesti olnud üks suur probleem, aga juhtkond teeb pidevalt tööd ja ma usun, et keegi on kindlasti veel klubiga liitumas,» avaldas Sidorenkov.

Korralikku tõrjetööd teinud ja Kalevi märkimisväärselt suuremast kaotusseisust päästnud väravavaht Mihhail Starodubtsev leidis, et üldjoontes võib meeskonna mänguga rahule jääda. «Oma momente oleksime ehk võinud paremini realiseerida. Tugev ja raske vastane, aga olime nende mänguga kursis, sest päev varem vaatasime videot nende kohtumisest Olympiakosega (Krasnodar võitis mullu Meistrite liigas kaheksa parema sekka jõudnud Kreeka klubi kontrollmängus 2:0 – toim) ja teadsime, kuidas nad tegutsevad,» sõnas Starodubtsev.

Sillamäe uus peatreener Sergei Frantsev kaotuse üle liialt ei kurvastanud. «Millised emotsioonid on? Emotsioone praegu polegi,» lausus ta umbes veerand tundi pärast kohtumise lõppu ajakirjanike ette astudes. «Ma ei tahaks öelda, et keegi oli enne seda mängu soosik – aga Krasnodar on tippmeeskond tippliigast. Tempo on teine, kõik on teine. Ning pole saladus, et meil on oma probleemid,» sõnas Frantsev. «Aga edasine eesmärk on lihtne – peame kindlasti jõudma koduses liigas kolme hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles