UEFA muutis Meistrite liiga finaali silmas pidades kollaste kaartide reeglit

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xabi Alonso (paremal) aitas Madridi Reali kevadel küll Meistrite liiga finaali, kuid ise ta seal kollaste kaartide tõttu kaasa teha ei saanud.
Xabi Alonso (paremal) aitas Madridi Reali kevadel küll Meistrite liiga finaali, kuid ise ta seal kollaste kaartide tõttu kaasa teha ei saanud. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit UEFA otsustas vastu võtta muudatuse, millega kustutatakse Meistrite liigas ja Euroopa liigas veerandfinaalide järel mängijate kollased kaardid. Selle muudatusega soovitakse vältida olukordi, kus tähtmängijad võiksid kaartide tõttu jääda finaalist kõrvale.

Mäletatavasti teenis Madridi Reali staarmängija Xabi Alonso tänavu kevadel Meistrite liiga poolfinaalis rumala kollase kaardi ja kuna ta oli juba ka varasemalt hoiatada saanud, siis tuli tal finaal vahele jätta., vahendab Eurosport.

Mäletatavasti pidid 2012. aasta finaali kollaste kaartide tõttu vahele jätma nii Branislav Ivanovic, Ramiers, Raul Meireles, David Alaba, Holger Badstuber ning Luis Gustavo. 1999. aasta finaal jäi hoiatuste tõttu mängimata aga Roy Keane’il ja Paul Scholesil.

«Vastu võetud otsuse kohaselt tühistatakse algavast hooajast veerandfinaalide järel mängijate kollased kaardid,» teatas UEFA. «Sarnane reegel on juba varasemast kasutusel ka Euroopa meistrivõistlustel. Seega saavad mängijad poolfinaale alustada nö. puhtalt lehelt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles