Saksamaa kapten Philipp Lahm lõpetas koondisekarjääri

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philipp Lahm MM-karikaga.
Philipp Lahm MM-karikaga. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise 30-aastane kapten Philipp Lahm teatas täna koondisekarjääri lõpetamisest. Esmalt teatas uudisest ajaleht Bild ning seejärel kinnitas Lahmi agent Roman Grill teadet ka uudisteagentuurile DPA.

«Praegu on selleks õige aeg,» teatas Lahm ise. «Otsustasin, et MM jääb minu jaoks viimaseks turniiriks koondise eest.»

Väidetavalt andis Lahm koondise peatreenerile Joachim Löwile otsusest teada esmaspäeval toimunud pidulikul lõunasöögil, kus tähistati sakslaste MM-tiitlit. Lisaks informeeris ta koheselt ka Saksamaa Jalgpalli Liidu presidenti Wolfgang Niersbachi. «Tänasin teda tänada imelise kümne aasta eest, mis ma koondises veetsin. Nautisin Saksamaa esindamist täiel rinnal,» lisas Lahm.

Alates 2004. aastast Saksamaa koondisesse kuulunud Lahm esindas rahvusesindust 113 korda ja lõi selle aja jooksul 5 väravat. Esimese koondisemängu pidas Lahm Saksamaa eest 2004. aasta 18. veebruaril, kui sakslased alistasid 2:1 Horvaatia.

Kui koondisekarjäär on Lahmi jaoks lõppenud, siis endiselt jätkab ta oma koduklubi Müncheni Bayerni esindamist, kellega tal on kehtiv leping 2018. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles