Liider Tänak elas üle paar ärevat hetke

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rally Estonial.
Ott Tänak Rally Estonial. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Rally Estonia kahe esimese kiiruskatse järel kindlat liidrikohta hoidva Ott Tänak elas mõlemal kiiruskatsel üle ka ärevaid hetki, kuid tervikuna jäi ta oma sõiduga rahule.

«Esimesel kiiruskatsel tegime me spinni, ega mahtunud ühe heinapallist takistuse vahele hästi ära,» rääkis koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga sõitev Tänak. «Teisel kiiruskatsel polnud aga kaardilugeja kiiruslegendi koostamisel märkinud, et ühes kohas on teel ees heinapallid. Korraga olid need meil teepeal ees, aga kuidagimoodi saime neist ikka mööda.»

Kahe kiiruskatse järel juhib Tänak Timmu Kõrge ees 15,7 sekundiga. «Sõidan siin MMi jaoks mõeldud rehvidega, mis on konkurentide omast raskemad ja see muudab pidurdamise ja kiirendamise raskemaks,» selgitas D-Mack rehve kasutav Tänak. «MMi jaoks mõeldud rehvid on vastupidavamad, et pikkadel kiiruskatsetel terveks jääda.»

Tänaku sõnul olid esimestel kiiruskatsetel teed head ning ilmselt ei teki probleeme ka samade kiiruskatsete teistkordsel läbimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles