Saarlaste kaksikjuhtimise sepistanud Tänak ja Kõrge tunnevad avapäevast rahuldust

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia Teine päev
Rally Estonia Teine päev Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ott Tänaku elukaaslane Janika, pisitütar Mia süles, jalutas õhtuse Tartu kesklinna tänaval ja ootas kannatamatult pereisa saabumist. Ees ootas veel Rally Estonia avapäeva viimane kiiruskatse. Lõpuks vuras Tänaku ja tema kaardilugeja Raigo Mõlderi auto kohale ja ralli liidrikohta hoidev piloot ronis rahuloleval ilmel masinast välja leidis enne starti minekut aega perega suhtlemiseks.

Tänakul oli rahuloluks põhjust, ralli avapäev oli möödunud suuremate viperusteta ja lähimaks jälitajaks oleva Timu Kõrge ees oli kätte võidetud soliidne edu ning kihutamises on kujunenud väärikas peaproov enne augustis Soomes sõidetavat MM-rallit.

«Proovisime auto juures erinevaid seadistusi, et saada ainu, kuidas üks või teine asi mõjub,» rääkis Tänak, kelle erilise tähelepanu all olid rehvid. «Kasutame siin samu rehve, mis MM-sarjas ja püüame neid endale sobilikult tööle saada.»

Homme kavatseb Tänak jätkata samas rütmis. «Liiga üles ei tohi ennast kütta, kuid kiireks sõitmiseks keskendumine on vajalik,» märkis ta ja lisas, et seni on Lõuna-Eesti teedel kulgemiseks leitud naudingut tekitav sõidurütm.

Rahul oli ka Tänakule 44,2 sekundit kaotav, ent ikkagi 2. kohal asuv Timmu Kõrge ning teda ei häirinud ka see, et Aleksei Lukjanuk hingab talle otse kuklasse – kahe mehe vahe on vaid 3,2 sekundit. «Suhtusin terve päeva sellesse duelli tuimalt – pool rallit on veel ees ja meie jaoks on kõige tähtsam hea lõpptulemus,» sõnas Kõrge. «Suutsime terve päeva hoida puhast joont ja turvaliselt sõitnud. Ühtegi ärevat hetke pole veel üle elanud. Samas tunnen, et kiiruslegend vajaks veel parandamist.»  

Rally Estonia jätkub laupäeval. Tartu kesklinnas asuvast kinnisest parklast lahkub esimene auto kell 10, esimesele kiiruskatsele starditakse kell 12.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles