Abimees Kangert: Nibali oli jälle superhea

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollases särgis Vincenzo Nibali. Tema kõrval Tanel Kangert.
Kollases särgis Vincenzo Nibali. Tema kõrval Tanel Kangert. Foto: SCANPIX

Tour de France'i velotuuri eile sõidetud etapi võitis võimsas hoos olev Astana rattur Vincenzo Nibali, tema tiimikaaslasena head tööd teinud Tanel Kangert lõpetas 31. kohal.

Touril oli kavas 197,5 km pikkune etapp, mille Nibali läbis ajaga 5.12,29. Teisena lõpetas Nibalile kümme sekundit kaotanud Tinkoff-Saxo rattur Rafal Majka ning kolmas oli Leopold Konig (Netapp-Endura). Nibalit hästi vedanud Kangert sai kirja 31. koha ja kaotas täna võitjale 10 minutit ning 51 sekundit.

Otsustavad hetked leidsid aset 18 km pikkusel lõputõusul, kus Kangert ligi kolm km järjest gruppi vedas. Lõpuks jäi ta siiski maha.

«Kindlasti oleksin tahtnud tal (Nibalil) kauem abiks olla, aga kokkuvõttes tuleb jääda realistiks,» ütles Kangert ETV spordisaatele, vahendab ERR Sport. «Kui vaadata, kes väiksesse gruppi olid jäänud, siis ega seal eriti kellelgi abimehi polnud. Ma olin vaata et viimane, kes seal vastu pidas. Õnneks oli Vincenzo täna jälle superhea.»

Üldarvestuses jätkab liidrina Nibali, kelle edu teisel kohal oleva Alejandro Valverde ees on nüüd kolm minutit ja 37 sekundit. Kangert hoiab üldarvestuses 23. kohta, Taaramäe on 91.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles