Eestlane võitles end Suurbritannia Ironman võistlusel poodiumile

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ironman võistluse ujumine.
Ironman võistluse ujumine. Foto: SCANPIX

Esimese eestlasena Ironman UK-l võistelnud Kirill Kotšegarov lõpetas Suurbritannias aset leidnud raske ja pingelise katsumuse ajaga 8:51:01, mis andis talle võistluse üldkokkuvõttes kõrge kolmanda koha.

Esikohamehele prantslasele Cyril Viennot´ile kaotas Kotšegarov 6 minutit ja 51 sekundit.

Kotšegarov alustas võistlust enda kohta korraliku ujumisega, saades 3,8 km läbimisel kirja numbrid 0:51:14. Ujumise parimatele, britile Harry Whiltshire´ile ja belglasele Alex Zeebroek´ile, kogunes kaheksandana veest väljunud Kotšegarovil kaotust 4 minutit ja 23 sekundit.

Rattarajal tõstis eestlane ennast peagi neljandaks, kuid ees hirmkõva sõitu teinud Zeebroeki ja Kirillist mööda liikunud prantslase Cyril Viennot´iga vahe siiski suurenes. 180 kilomeetri pikkuse rattatrassi lõpuks oli vahe liidriga kärisenud juba 10 minutile, kuid samas olid nemad kahekesi ka veel ainsad sportlased, kes meie meest sellel hetkel  edestasid.

Jooksuetapi algfaasis taandus Kirill jällegi neljandaks, kuid hakkas seejärel tasapisi ent kindlalt kolmandal kohal liikuva belglase Joarie Vansteelant´iga vahet vähendama. Ennatlikud siganaalid teisena liikuva Viennot´i katkestamise kohta näisid mõlemat meest juba koha võrrale kõrgemale tõstmas, kuid prantslase probleemid olid seotud siiski vaid ajutiselt tõrkuva ajavõtukiibiga, mis võistleja infot õigeaegselt edastada ei suutnud.

20. kilomeetril möödus Kirill lõpuks väsima hakanud belglasest, kuid tagantpoolt kiirrongina tõusnud inglane Joe Skipper neelas mõne kilomeetri möödudes omakorda alla nii Kirilli kui ka vahepeal liidripositsiooni loovutanud Zeebroeki. Viimasest käis lõpu eel jõud üle ka Kotšegarovil, mis tagas eestlasele tänavusel Ironman UK-l kolmanda koha. Kotšegarovi lõpuaeg oli 8:51:01.

Tänavuse Suurbirtannia Ironmani võitjaks krooniti prantslane Cyril Viennot, kes 18 km enne lõppu möödus otsustavalt enamuse ajast võistlust juhtinud Zeebroekist. Võiduka prantslase lõppaeg oli finišis 8:44:10, Skipper jäi temast maha 4 minutit ja 2 sekundit, Kotšegarov aga 6 minutit ja 51 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles