Korjuse nädalavahetus: kõigist kiirem, ent õnne pole

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Blancpain GT SERIES / Brecht Decancq

Nädalavahetusel Austrias Red Bull Ringil peetud European Le Mansi sarja kolmandal etapil oli Kevin Korjus ART Grand Prix McLarenil kahel päeval kolmest küll oma klassi kiireim sõitja, kuid võistlussõidus tuli leppida viienda kohaga.

Korjus, kelle tiimikaaslasteks on ELMS-sarjas Gregoire Demoustier ja Yann Goudy, näitas reedesel esimesel vabatreeningul GTC-klassi parimat aega, edestades näiteks teise aja välja sõitnud endist vormel-1 pilooti Mika Salot. Teisel vabatreeningul tuli Korjus rajale vaid kuueks ringiks, kuid tema hommikust aega ei suutnudki keegi üle sõita.

Hästi sujus ART Grand Prix võistkonna jaoks ka kvalifikatsioon, kus Korjus oli Jan Magnusseni järel teine, kaotades nimekale taanlasele vaid 0,169 sekundiga. Võistlussõidus tabas meeskonda paraku taas ebaõnn, kui Demoustier'l purunes sõidu esimeses pooles rehv ja see muutis poodiumikoha nimel heitlemise võimatuks. Eelviimast vahetust sõitnud Korjus tõstis siiski meeskonna üheksandalt kohalt kuuendaks ning Demoustier parandas positsiooni veel ühe koha võrra, lõpetades viiendana.

Ühtlasi jäi Korjuse nimele neljatunnise võistluse jooksul GTC klassi parim ringiaeg. Kolmikvõidu võtsid Ferrarid, võitjameeskonnas sõitsid Kirill Ladõgin, Aleksei Basov ja Luca Persiani. SMP Racing sai kaksikvõidu, kolmas oli AF Corse tiim ning neljas ART Grand Prix tiimi teine auto. Korjus-Demoustier-Goudy kaotasid võitjatele lõpuks kolme ringiga. Etapi üldvõidu sai LMP2-klassis võistelnud Signatech Alpine'i meeskond koosseisus Nelson Panciatici, Paul-Loup Chatin ja Oliver Webb.

Sarja kokkuvõttes on ART Grand Prix kolme etapi järel neljandal kohal, sõitjate seas jagab 20 punkti kogunud Korjus tiimikaaslastega seitsmendat koha. Liidrid on Austrias teisena lõpetanud Anton Ladõgin, David Markozov ja Olivier Beretta 54 punktiga.

ELMS-sarja järgmine etapp sõidetakse septembri teisel nädalavahetusel Prantsusmaal Paul Ricardi ringrajal, kuid lisaks ka Blancpaini kestvussõitude sarjas kaasa lööv Korjus on uuesti võistlustules juba selle nädala lõpus, kui Belgias asuval kuulsal Spa ringrajal peetakse 24 tunni sõit. Põhivõistlusele antakse start laupäeval kell 17.30 ning sõitu kannab üle telekanal Motors TV.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles