Postimehe otsepilt: Kalju alistas tähtsas mängus Sillamäe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 20. voor lõppes täna olulise kohtumisega, kui Sillamäel läksid vastamisi sealne Kalev ja neile külla sõitnud Nõmme Kalju. Kalju sai 3:2 võidu ning jätkab FC Flora ja Tallinna Levadia kannul, Sillamäe medalilootustele andis kaotus aga valusa hoobi. Postimees vabandab, et ülekande algus viibis tehniliste probleemide tõttu. Mäng on nüüd ka täispikkuses järelvaadatav!

Nõmme Kalju on liigatabelis kolmas, Sillamäe Kalev viies. Vaata liigatabelit!

21. juulil kell 19:00 Sillamäe Kalevi staadion (Kesk 30, Sillamäe)

JK SILLAMÄE KALEV - NÕMME KALJU FC  2:3 (1:1) LÕPPSEIS

Väravad: 26. Jevgeni Kabajev, 81. Mindaugas Bagužis - 44. Martin Vunk, 63. Hidetoshi Wakui, 87. Felipe Nunes

Hoiatused: 48. Jevgeni Kabajev

Enne mängu:

Möödunud neljapäeval pidasid nii Kalev kui Kalju Euroopa liigas 2. kvalifikatsiooniringi avakohtumise ning valmistuvad sel neljapäeval toimuvaks korduskohtumiseks. Kui Sillamäe pidi tunnistama Venemaa kõrgliiga mulluse viienda klubi FK Krasnodari kindlat 4:0 paremust, siis Kalju üllatas kodus Poola eelmise hooaja hõbedameeskonda Poznani Lechi, võttes tänu Hidetoshi Wakui tabamusele 1:0 võidu.

Kindlasti peavad mõlemad peatreenerid – nii Sillamäe juhendaja Sergei Frantsev kui ka Kalju juhendaja Igor Prins – vaatama oma vahetusmeestepingi poole, aga jätma samas väljakule ka mitmeid põhitegijaid, kuna selles mängus ei tohi kumbki punkte kaotada. Nõmme Kalju on liigatabelis 42 punktiga kolmas, kuid pärast 20. vooru ülejäänud kohtumisi jäädakse liidrist Florast maha seitsme ja teisel kohal olevast Levadiast viie punktiga.

Sillamäe Kalev on liigatabelis 34 punktiga viiendal kohal ning Kaljust lahutab neid juba kaheksa punkti, seega tähendaks tänane kaotus sillamäelastele suure tõenäosusega medalilootuste kustumist. Sel hooajal on mõlemad omavahelised mängud võitnud Kalju – aprillis võõrsil 3:0 ja kuu aega hiljem koduplatsil 1:0.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mõlemad võistkonnad võtavad osa Europa Liigast ning on natuke üle koormatud. See fakt, et mõlemad võistkonnad asuvad Premium liiga tabeli üleval pool, annab põnevust ning elamusi juurde. Oleme kindel, et Nõmme Kalju läheneb mängule väga tõsiselt ning ei kavatse punkte ära anda – just nagu meie.»

Mängija Jaroslav Kvasov: «Päris põhimõtteline mäng ootab meid ees. Me oleme natuke Nõmme Kaljust maas, aga mitte drastiliselt ja peame nüüd tegema kõik, mis sõltub meist, et võimalikult palju punkte saada selleks, et tunda ennast mugavamalt Premium liiga tabelis.»

Kalju abitreener Zaur Tšilingarašvili: «Saavutasime suurepärase võidu Poznani Lechi üle ning võime ka sellest ringist edasi pääseda. Hetkel tuleb see aga unustada, kuna esmaspäeval ootab raske ja oluline mäng koduliigas, kui külla sõidame Sillamäe Kalevile. Meil on tihe mängudegraafik, kuid see annab mängijatele võimaluse näidata oma võimeid ja tahtejõudu.»

Ründaja Robert Kirss: «Euroopa Liigas saavutatud tulemusega on kindlasti hea minna mängima Sillamäele, kus pole kunagi kerge mängida. Sillamäe tahaks tabelis kindlasti kõrgemal olla, seega näeme kahte tippmeeskondade tihedat võitlust.­»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles