Uus tšempion: USA alistas Maailmaliiga finaalis Brasiilia

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmaliiga võitja.
Maailmaliiga võitja. Foto: volley.ee

Võrkpalli Maailmaliiga finaalturniiri Firenzes võitis USA meeskond, alistades eile hilisõhtul soosikuks peetud maailmameistri Brasiilia 3:1 (29, -21, 20, 23). Kolmanda koha sai Maailmaliiga paljukordne võitja Itaalia 3:0 (22, 18, 22) võidu eest Iraani üle. Viiendaks jäi olümpiavõitja Venemaa ja kuuendaks Austraalia, vahendab volley.ee.

Ameerika Ühendriikide meeskonna peatreener John Speraw mängujärgsel pressikonverentsil (fivb.org): «See oli suur finaal. Erinevus kahe meeskonna vahel on väike, seekord oli meie kord rõõmustada. Olen oma mängijate üle uhke.» Meeskonna kapten David Lee kiitis noori meeskonnakaaslasi, lisades: «Olen sõnatu.»

Brasiillaste pealik Bernardo Rezende sõnad: «USA pidas oma mängujoonisest hästi kinni ja kontrollis toimuvat. Meie mehed polnud piisavalt agressiivsed. Eksisime palju. Saime hea õppetunni. Aga me parandame oma mängu maailmameistrivõistlusteks.»

Turniiri sümboolsesse meeskonda valiti sidemängija Said Marouflakrani (Iraan, asendas traumeeritud põhisidemängijat), temporündajad David Lee (USA) ja Lucas Saatkamp (Brasiilia), nurgaründajad Taylor Sander (USA) ja Filippo Lucarelli (Brasiilia), diagonaal Wallace De Souza (Brasiilia) ja libero Salvatore Rossini (Itaalia). Kõige kasulikuma mängija (MVP) auhind rõõmustas Taylor Sanderit.

«Musikaalseim» meeskond oli nime poolest Itaalia – mängijad Filippo Lanza, Salvatore Rossini, Matteo Piano. Kõige pianolikuma mängu tegi Itaalia poolfinaalis Brasiilia vastu, alistudes hääletult null-kolm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles