Sergei Zenjov lükkas ümber kuulujutud Blackpooli raskustest

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov
Sergei Zenjov Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondise ründaja Sergei Zenjov  avas nädalavahetusel uue koduklubi Blackpooli eest väravaarve. Ta kinnitas, et kuigi praegu kuulub meeskonna ridadesse vaid kaheksa mängijat, pole olukord sugugi nii hull, kui välismeedias kirjutatakse.

Zenjov liitus Inglismaa esiliigas mängiva Blackpooliga juuli alguses. Nädalavahetusel pidas meeskond hooajaeelse kohtumise, kus 4:0 võideti Inglismaa tugevuselt üheksandas liigas mängivat Penrithi. Eesti koondise ründaja tõi kohtumise 25. mänguminutil tabloole seisu 3:0 ja oli väravaga igati rahul.

«Väravat lüüa on ju alati positiivne emotsioon ja ikka on hea meel, et uues meeskonnas esimene värav kirjas, see annab enesekindlust,» muljetas Zenjov.

Hoolimata kindlast võidust on Blackpooli meeskonna hooajaeelne ettevalmistus kulgenud üle kivide ja kändude, sest meeskonna ametlikus nimekirjas on seni vaid kaheksa mängijat. Penrithiga mängides kuulus algkoosseisu koguni viis katsetel viibivat meest, varumeeste pingile mahtus veel kaks proovilolijat. Kuigi hooaeg algab juba 9. augustil, ei ole Zenjovi sõnul muretsemiseks veel põhjust.

«Praegu on aja küsimus, millal meestega lepingud allkirjastatakse. Mina sellega ei tegele ja selle kohta ma eriti täpsemalt ei tea, sest mina treenin ja teen oma tööd, aga arvan, et need inimesed, kes mängijate lepingutega tegelevad, teevad head tööd. Meil on ju uus meeskond ja uus treener, meeskonda alles ehitatakse üles ja see võtab aega,» andis Zenjov mõista, et juuni alguses meeskonna tüüri juurde saanud Jose Riga vajab tiimi kokkupanekuks aega.

Kuigi mängijate hetkeline vähesus ei ole Zenjovi sõnul probleem, pidi Blackpool siiski just liiga väikese koosseisu tõttu ära jätma hooajaeelse Hispaania tuuri. See pole aga ainuke intsident, millega Blackpool viimastel nädalatel Inglismaa väljaannete külgedele on jõudnud: eelmisel nädalal lõi laineid klubi endise mängumehe Michael Chopra sõnavõtt, milles Newcastle Unitedi kasvandik kirjeldab klubis valitsevat olukorda.

«Blackpoolis toimuv on hullumeelsus, tunnen fännidele kaasa,» kirjutas Chopra, kellega klubi lõpetas pärast lõppenud hooaega lepingu. «Pese ise oma särki, puhasta ise oma putsasid ja võta ise trenni vesi kaasa – see võib juhtuda ainult Blackpoolis,» seisis Chopra järgmises Twitteri postituses.

Zenjovi sõnul pole aga olukord klubis sugugi nii kohutav, kui Chopra mõista annab. «Ma ei tea, kus ta varem mängis – kas Manchester Unitedis või sellises kohas –, seal võib-olla pesti putsad tema eest ära, aga minu varasemates klubides pole kunagi sellist asja olnud,» rääkis Zenjov.

«Minu arust pole meil midagi hullu, sest see on normaalne, kui pead ise trenni vee kaasa võtma – mitte muidugi poest ostma, aga lihtsalt kaasa võtma. Ei tea, kas tal (Chopral – toim) on staarikompleks või milles asi, aga minu arust ei ole meil seis üldse hull,» lisas Zenjov.

Negatiivsetest kuulujuttudest hoolimata on Eesti koondise ründaja uue klubiga rahul ja ootab huviga uut hooaega. «Inglismaa on Inglismaa, see ei ole nõrk koht. Usun, et tuleb tugev liiga-aasta, ja ootan juba, et saaks ennast siinsetel väljakutel proovile panna,» teatas Zenjov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles