Suur jalgpall jõuab peakohtunik Pohlaku käe all Kihnu saarele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeval peetakse Kihnu saarel jalgpallilahinguid, kui Kihnu–Ruhnu mängude raames teeb teistkordselt kaasa jalgpalliliidu võistkond. Mänge teenindab kohtunikuna alaliidu president Aivar Pohlak.

Kihnu ja Ruhnu vastu astuvad teiste seas lahingusse koondise endine peatreener Tarmo Rüütli, ekskoondislane ja U-19 koondise peatreener Marko Lelov, jalgpalliliidu võistluste osakonna juhataja Kadri Jägel, rannajalgpallikoondise peatreener Reigo Tõnsberg jt.

Jalgpallilahingud peetakse Kihnu-Ruhnu mängude raames - tegemist on ettevõtmisega, mis sai alguse 1965. aastal ja kogus küll kiirelt populaarsust, ent mõõduvõtud katkesid vaid viis aastat hiljem. Põnev traditsioon taaselustati 2008. aastal, võistlusi peetakse iga kahe aasta tagant kordamööda Kihnu või Ruhnu saarel. Omavahel katsutakse jõudu jalgpallis, võrkpallis, köieveos, teatevõistlustes, mälumängus ja erinevatel individuaalaladel. Lisaks spordile peavad mõlema saare võistkonnad esitama ka näiteks etluskava, mille teema saadakse teada võistluspäeva hommikul.

Kihnus algavad vutilahingud laupäeval, 26. juulil kell 13:00. Korraga on ühes võistkonnas väljakul neli meest ja kaks naist.

Aastal 2012 Ruhnu saarel peetud Kihnu–Ruhnu mängude vutikohtumistes alistas Ruhnu pärast 2:2 viigiga lõppenud normaalaega penaltiseerias Kihnu 2:1 ja teenis esimese maavõistlusvõidu. Jalgpalliliit tegi Kihnuga 3:3 viigi ja alistas Ruhnu 7:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles