Elva Rattamaratoni võitis Aksel Nõmmela

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva Rattamaratoni kolm paremat.
Elva Rattamaratoni kolm paremat. Foto: estoniancup.ee

Estonian Cup rattamaratonide sarja 5. etapi, metsapealinnas Elvas stardi saanud Elva Rattamaratoni võitis tugeva lõpusprindiga Aksel Nõmmela Ivo Suure ees. Kolmandana ületas finišijoone Helmet Tamkõrv.

Kokku osales Elva Rattamaratonil 1339 ratturit, neist 802 põhisõidul, 394 Probar poolmaratonil ning 143 noort ratturit Herkuless lastesõitudel.

Elva Rattamaraton sai alguse Arbi järve lähistelt ning distantsi alguses läbisid ratturid ka Kulbilohu autoralli raja. Elva maratonirada on tuntud oma kiire profiili poolest seega võimaldas see ratturitel teha valikuid siledama rehvi kasuks, mis võimaldab tavalisest kiiremat tempot. Stardist sai kõige kiiremini minema sarja üldliider elvalane Caspar Austa. Pea paariminutilise edumaaga viie liikmelise grupi ees juhtis maratoni distantsi nii vahefinišis kui ka Hansgrohe kiirenduskilomeetril duo Ivo Suur ja Aksel Nõmmela. Elvale omaselt ülikuumal rajal püsis paar ees kuni lõpuni ja kinni neid püüda ei suudetudki. Pea 74-kilomeetrise maratondistantsi lõpplahendus selgus finišisirgel, kus Aksel Nõmmela kasutas ära oma paremat kiirendust ja ületas nii võitjana Elva rattamaratoni finišijoone.

Esimese maastikumaratoni võidu teeninud Aksel Nõmmela sooviski lahenduse just lõpu peale jätta. «Selline maanteesõidu moodi sõit mulle sobis, mõned vahepealsed singlid ja metsakohad oli vaja üle elada. Õnneks saime Ivo Suurega eest ära ja temaga sujus koostöö väga hästi. Jätsin meelega lõpu peale, sest jäin enne lõppu pisut jooginälga ja hakkasid krambid tekkima. Aga teadsin, et maanteel olen teda lõpuga võitnud, nüüd ka hoidsin tema tuules ja sain lõpusirgel temast mööda,» sõnas Nõmmela pärast finišit.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri parima aja sai Gabriel Leppik klubist SK Keremeister. Naisratturitest näitas Hansgrohe kiirenduslõigul parimat aega Maaris Meier.

Elva etapilt teenis maksimum aktiivsuspunktid Ivo Suur. Väärtuslikke aktiivsuspunkte, mis võivad olla otsustavad sarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel, jagus veel Aksel Nõmmelale, Helmet Tamkõrvale ja Greg Hallopile.

Elva Rattamaratoni paremusjärjestus: Aksel Nõmmela (Redbike)  02:12:47, Ivo Suur (Thule Opel Pro Team) 02:12:48, Helmet Tamkõrv (Amps-Extreme Sport) 02:13:28, Erki Pütsep (Redbike) 02:13:40, Henno Puu (A&T Sport Team) 02:13:53, Greg Hallop (A&T Sport Team) 02:14:38.

Etapivõitjale Aksel Nõmmelale kuulus ka U23 vanuseklassi võit. Noorte, M18 vanuseklassis oli Elvas kiireim Kirill Tarassov (Sportland Botecchia Team). Naistest jõudis finišisse esimesena igapäevaselt Portugalis pedalleeriv Thule Opel Pro Teami rattur Maaris Meier.

Probar poolmaratoni pea 39 kilomeetriselt võistlusrajalt jõudis esimesena üle lõpujoone Kristo Prangel A&T Sport Teamist, kellele järgnesid Markus Pajur AleCoq Team 3-est ja Karel Georg Nõmm (Nõmme Rattaklubist). Probar poolmaratoni liidrisärgis jätkab Kristo Prangel.

Võistkondlikus arvestuses kuulusid Elvas esikohapunktid A&T Sport Teamile edestades Thule Opel Pro Teami võistkonda. Võistkondliku arvestuse üldliidrer on jätkuvalt A&T Sport Team. Naiskondadest oli Elvas parim Purustaja Giant Rakke, kes on ka viienda etapi kokkuvõttes parim naiskond.

Estonian Cup liider, Caspar Austa, hoiab kollast liidrisärki ja juhib jätkuvalt üldarvestuses Schultzi ja Tarvise ees. Premium7 aktiivseima ratturi punktiarvestuse liider on samuti Austa Alges Maasikmetsa ees. Ivo Suur tõusis tänase vahefiniši võiduga kolmandaks.

Elvas traditsiooniks saanud heategevusliku Linnapea Cup rattasõidu, millest seekord võttis osa  Elva linnapea Toomas Järveoja kutsel 8 avaliku elu tegelast võitis võõrustaja ise lõppajaga 1:30:21.

Estonian Cup Elva Rattamaratoni korraldajad ja osavõtjad tänavad Elva elanikke, kes tulid sportlastele appi kuuma ilma trotsima pakkudes raja ääres ratturitele kosutavat külma vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles