Kevin Korjuse tiim oli sunnitud Spa 24 tunni sõidu katkestama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjuse meeskonna auto Spa 24 tunni sõidul.
Kevin Korjuse meeskonna auto Spa 24 tunni sõidul. Foto: McLaren GT / Facebook

Kevin Korjuse debüüt Blancpaini sarja kuuluvas Spa 24 tunni sõidus lõppes varakult, kui ART Grand Prix meeskonna tiim oli sunnitud tehnilistel põhjustel katkestama.

Kaheksandalt kohalt startinud võistkond, kus peale Korjuse sõitsid veel Kevin Estre ja Andy Soucek, sattus probleemide küüsi juba ööpäevasõidu algfaasis, kui roolis olnud Estre pidi auto elektrihädade tõttu boksi tooma. McLaren saadi siiski uuesti liikuma ja kuna sõidu esimestel tundidel käis avariide tõttu korduvalt rajal turvaauto, suudeti kaotust konkurentidele vähendada.

Teist vahetust sõitnud Korjus näitas head kiirust ning tõstis auto nr 99 neljanda tunni lõpuks juba 20. koha piirimaile. Kiire oli ka Soucek ning kui Estre uuesti rooli pääses, oli McLaren jõudnud juba esikümnesse. Paraku tabasid üheksandal sõidutunnil 9. kohal sõites autot taas tehnilised probleemid ning Estre oli sunnitud McLareni 136 ringi järel raja äärde jätma.

Paremini ei läinud ka ART Grand Prix teisel autol, mis startis vabatreeningul tehtud suure avarii tõttu võistlejaterivi lõpust - seegi tiim tõusis esikümne piirimaile, kuid 214. ringil süttis auto põlema ja lõpptulemuseks oli katkestamine.

MRS Molitori võistkonna McLarenil osalenud Marko Asmeri käsi käis samuti kehvasti, sest 181 ringi läbimise järel tõi parajasti roolis olnud eestlane auto boksi ning sinna see jäigi. Eesti aja järgi kella poole kaheksaks hommikul ehk võistluse 14. tunniks juhtis 283 ringi läbinud Audi R8. Parimalt stardikohalt alustanud Audi rooli keeravad Markus Winkelhock, Rene Rast ja Laurens Vanthoor. Neile järgnesid Marc VDSi meeskonna BMW, mille roolis on Dirk Werner, Lucas Luhr ja Markus Paltalla, ning ülejäänud kaks Audi tehasemeeskonna R8-t. Võistlus lõpeb Eesti aja järgi kell 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles