Ferrari selgitus Räikköneni põrumisele: matemaatika vedas alt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari tiim ei saatnud Kimi Räikköneni õigel ajal rajale ja maksis selle eest kõrget hinda.
Ferrari tiim ei saatnud Kimi Räikköneni õigel ajal rajale ja maksis selle eest kõrget hinda. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna tehnikadirektor Pat Fry selgitas, miks Kimi Räikköneni eilne kvalifikatsioonisõit Ungari etapil rumalal kombel ebaõnnestus.

Tiim ei saatnud Räikköneni kvalifikatsiooni avavoorus enam rajale, olles veendunud, et soomlase ajast piisab teise vooru pääsemiseks. Vooru viimastel sekunditel suutis Marussia sõitja Jules Bianchi aga Räikkönenist siiski 64 tuhandiksekundi jagu kiirem olla ning seetõttu peab soomlane täna startima alles 17. kohalt. Ferrari oli pärast Lewis Hamiltoni auto põlemasüttimist ja Pastor Maldonadot tabanud tehnikaprobleeme ekslikult eeldanud, et Caterham ja Marussia ei suuda teise vooru pääsuks vajalikku aega näidata ning on seega ülejäänud neli automaatset väljalangejat.

«Kuna Lewis ja Pastor olid mängust väljas, eeldasime, et võime sõita keskmise seguga rehvidel ning seejärel mõlemad autod boksi kutsuda. Fernandoga (Alonso – toim) see õnnestuski, aga Kimi puhul üllatas meid see, kuivõrd rajakatte seisukord vooru lõpupoole paranes,» selgitas Fry Ferrari kodulehele. «Pettumus on suur, sest Kimi jaoks läksid asjad sel nädalavahetusel paremuse poole. Sel rajal pole kerge rivi tagumisest otsast ette tõusta, kuid meie võistluskiirus on hea ja teeme kõik, et olukorda parandada,» jäi Fry optimistlikuks.

«Me lihtsalt ei saa endale selliseid vigu lubada. Keegi meist pole siin esimest aastat. Sellised äpardused on kahjulikud nii mulle kui ka võistkonnale,» kirus Räikkönen ise pärast eilset kvalifikatsiooni juhtunut.

Vormel-1 sarja Ungari etapile antakse start täna pärastlõunal kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles