Kittel võitis Tour de France’i viimase etapi, Nibalile üldarvestuse võit

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse velotuuri viimase etapi võitja Marcel Kittel.
Prantsuse velotuuri viimase etapi võitja Marcel Kittel. Foto: SCANPIX

Täna jõudis lõpule Tour de France, kus sõideti viimane 137-kilomeetrine etapp Evryst Pariis Champs Elysees'le, mille võitis sakslane Marcel Kittel. Prantsuse velotuuri võitis üldarvestus itaallane Vincenzo Nibali.

Kittel lõpetas Prantsuse velotuuri 21. etapi ajaga 3.20,50. Teiseks sõitis end norrakas Alexander Kristoff ja kolmandaks leedukas Ramunas Navardauskas. Mõlemad mehed lõpetasid ajaga 3.20,50. Kitteli jaoks oli tänane võit neljas etapivõit.

Tanel Kangert lõpetas 103. positsioonil, kaotades liidrile 24 sekundit. Rein Taaramäe finišeeris 150. kohal ja kaotas Kittelile ühe minuti ja 20 sekundit.

Prantsuse velotuuri võitis üldkokkuvõttes itaallane Vincenzo Nibali ajaga 89 tundi 59 minutit ja kuus sekundit. Teise koha saavutas prantslane Jean-Christophe Peraud, kes kaotas liidrile seitse minutit ja 37 sekundit. Kolmas koht kuulub prantslasele Thibaut Pinotile, kes kaotas Nibalile kaheksa minutit ja 15 sekundit. Kangert on üldkokkuvõttes 20. kohal ja kaotas Nibalile 52 minutit ja 11 sekundit. Taaramäe asub üldkokkuvõttes 88. kohal ja kaotas liidrile kolm tundi 35 minutit ja ühe sekundi.

Punktiarvestuses oli tänavu parim sloveen Peter Sagan. Parim mägironija oli poolakas Rafal Majka, parim noorrattur Thibaut Pinot ning kõige võitluslikum sõitja Alessandro De Marchi.

Tänavusel Prantsuse velotuuril sõideti kokku 3660,5 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles