Kahro ja Järvloo osalesid rasketes oludes Soome meistrivõistluste etapil

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kahro.
Erki Kahro. Foto: Rauno Kais

Karkkilas sõideti järjekordne Soome motokrossi meistrivõistluste etapp, kus eestlastest olid põhjanaabrite parimatega rinda pistmas äsja Ameerikast naasnud eelmise aasta Soome MX2 klassi meister Erki Kahro ja möödunud hooaja quadide Euroopa meistrivõistluste neljas mees Priit Järvloo. Eestlaste saagiks jäid vastavalt kaheksas ja 13. koht.

Seoses kuuma ilmaga hakkas rada kõvasti tolmama ja selle elimineerimiseks kasteti rada, aga kahjuks liiga agaralt, mistõttu osa rajast ujus vee all, mis muutis võistluse parajaks mudakrossiks. Samas osa rada jäeti aga kastmata, mis muutis sõitmise kohati vägagi ohtlikuks.

 
MX1 klassi kvalifikatsioonis viiendat aega näidanud Erki Kahro haaras esimeses sõidus kohe liidrikohad ja hoidis seda ruudulise lipu langemiseni. Teiseks sõitnud Santtu Tiainen kaotas eestlasele 5,7 ja kolmandaks tulnud Toni Eriksson 19 sekundiga. Head sõitu tegi ka valitsev supermoto maailmameister soomlane Mauno Hermunen, kes sõitis end viiendaks, tema kaotas Kahrole poole minutiga.
 
Teise sõidu algus ei õnnestunud Kahrol eriti hästi, kuna ta kukkus ja oli avaringi järel alles kolmanda kümne piirimail. Kiiret tempot tehes suutis noormees end sõidu keskpaigaks kümnendaks sõita, kuid pidi sõidu pooleli jätma ning eestlasele märgiti protokolli 29-s koht. Sõidu võitis Tiainen Erikssoni ja avasõidus kuuendana lõpetanud Ludvig Söderbergi ees. Hermunen oli selles sõidus kaheksas.
Kahe sõidu tulemusena võttis Karkkilast etapivõidu Tiainen (47 punkti), teine oli Eriksson (42 p) ja kolmas Söderberg (35 p), Hermunen, keda võib augusti lõpus ka Eestis Tabasalus toimuval supermoto MM-etapil näha, oli viies (29 p). Kahro oli esimesest sõidust teenitud 25 punktiga kaheksas.
 
«Esimese sõidu võidu ja kiirusega võib vägagi rahul olla. Kuna ma sellel aastal Soomes tiitlit ei püüa, siis teise sõidu ebaõnnestumine mind väga ei heidutagi, tähtis oli näidata, et olen võimeline võitma. Käisin kevadel peale viirust Soomes MX1 klassi esimesel etapil ja seal saadud neljandat kohta võis nimetada ebaõnnestumiseks. Nii minu enesekindluse, sponsorite ja meeskonna ning loomulikult ka fännide jaoks oli seega nüüd esimese sõidu võit väga tähtis,» võttis Kahro oma Soome-visiidi kokku.
 
Quadide kvalifikatsioonis sai Priit Järvloo kirja Olli Koskela järel päeva teise aja. Avasõidus tuli Järvloo esimeselt ringilt viiendana, kuid peagi tõusis ta neljandaks ja sõitis sellel kohal kuni viimase ringini, kui keeras tsikli boksiteele. Hoolimata sellest kuulus eestlasele kuues koht. Sõidu võitis Koskela, kes edestas Jani Tanhuanpääd 38,7 ja Jani Saarineni 43,8 sekundiga. Seoses raja kehva seisukorraga Järvloo enam teise starti ei läinud ja ta sai etapi kokkuvõttes 13-nda koha. Teise sõidu ja seega ka etapi esikolmiku moodustasid jälle Koskela, Tanhuanpää ja Saarinen.
 
«Terve esimese sõidu istusin Saarineni taga kinni. Rada oli nii ülekastetud, et ma ei ole nii mudane vist kunagi olnud, samas pool rada tolmas. Viimasel ringil pöörasin boksi ära, kuna prillide kilerull sai otsa ja ei näinud suurt midagi. Kael väsis ka päris ära seda rasket mudast kiivrit hoides,» naljatles Järvloo, kelle järgmine võistlus on juba sellel nädalavahetusel Kiviõlis toimuva Euroopa meistrivõistluste etapp, mis sõidetakse külgkorvide MM-etapi raames.

MXJ klassis võitis mõlemad sõidud Eesti juurtega, kuid praegu Soomes elav Karl-Robert Reinike, kellele järgnesid Teemu Lahtinen ja Juho Kaitanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles