Vastase viimase minuti värav paneb Levadia sundseisu

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Neemelo (nr 23) viis Levadia 59. minutil juhtima, kuid sellest võiduks ei piisanud.
Tarmo Neemelo (nr 23) viis Levadia 59. minutil juhtima, kuid sellest võiduks ei piisanud. Foto: Toomas Huik

Jalgpalli Meistrite liiga teise eelringi avakohtumine kulges FC Levadia jaoks kuni viimase minutini ideaalselt. Siis jõudis Debrecen viigini, mis paneb Eesti klubi kordusmängu eel hoopis teise olukorda.


«Arvestades seda, et viigivärav tuli viimasel minutil, on väga kahju,» tõdes Levadia loots Igor Prins.

Esimesel poolajal sai Levadia palli hästi käima, pani külalised eksima, kuid väga ohtlike pealelöökideni alguses ei jõutud. Hoopis poolaja keskel ennast kogunud Debrecen hoolitses esimese korraliku võimaluse eest. Peter Szakali mängis vasakul äärel kaitses veidi ebakindlalt tegutsenud Maksim Podholjuzinist mööda ning löök tabas posti.

Seejärel Levadia kosus ja 30. minutil oli Eesti klubi kasutada karistuslöök vastase trahvikasti vasaku joone juurest – kapten Konstantin Nahki ilus sooritus raksatas latis. Üldiselt oli esimene poolaeg üsna võimalustevaene. Enamasti püüdsid mõlemad klubid väravavahte kaugelt üllatada.  

Teisel poolajal jätkus samasugune mäng ja Levadia üritas rohkem. Kohtumise 59. minutil ületas aga Levadia isegi jalgpalliõpiku näited. Nahk sai väljaku keskel palli, andis selle äärel olnud Maksim Podholjuzinile, viimane viivitas, andis palli tagasi Nahkile, kelle tsenderduse lõpuks Tarmo Neemelo posti kõrvale lõi. Levadia juhtis 1:0!

«Alguses ei näinudki täpselt, kuhu pall läks, aga kui püsti tõusin, sain aru, et väravasse lendas,» kirjeldas oma karjääri esimese eurovärava löönud Neemelo. «Väga hea tunne oli igal juhul.»

Kuigi Levadial oli veel mitu šanssi eduseisu suurendada, ei suudetud palli väravasse saada. Hoopis Debrecen oli see, kes aktiviseerus. Eriti aktiivselt hakkas tegutsema vahetusest sekkunud Andoa Yannick Mbengono vasakul äärel ja Levadia näis väsinud. Prins tegi küll ühe vahetuse, tuues väsinud Neemelo asemel sisse Arjom Dimitrijevi, kuid Debrecen tegi kolm.

«Lootsin nendele meestele, kes väljas olid,» märkis Prins, kuid tõdes, et seekord ei vedanud välja. «Lõpp vajus meil ära, näha oli, et me ei suutnud tempoga kaasa minna. Eksisime palju ja viimased 10–15 minutit olid meie jaoks rasked.»

Kuigi võõrsil löödud värava reegli tõttu peab Levadia nädala pärast peetavas kordusmängus kindlasti ka ise ühe tabamuseni jõudma, ei kavatse Levadia mehed alla anda. Eilne kohtumine näitas, et vastasega saab mängida ja hea õnne korral on kõik võimalik.

«Tahtsime väravat ja selle tugeva vastase vastu ka saime. Eelmisel aastal kaotasime kaks mängu 0:1 (kaks klubi kohtusid mullu Meistrite liiga kolmandas eelringis – toim), kuid nüüd saime viigi. Järelikult on mingi areng toimunud,» arvas Prins. «Suutsime 75 minutit vahelduva eduga päris hästi esineda ja lõppkokkuvõttes tegime hea mängu. Muidugi annab tulemus lootust edasi pääseda.»

Neemelo, kes tegi haiget hüppeliigesele, arvas, et vastane on küll soodsamas seisus, kuid midagi hullu siiski lahti pole.

«Loomulikult polnud see hea, et just viimasel minutil endale sisse lasime. 1:0 seisuga oleks neil kodus pinge peal, nüüd on meil,» tõdes Neemelo, kuid lisas positiivselt: «Muidugi pean edasipääsu reaalseks. Me näitasime, et sellise meeskonnaga on võimalik mängida küll.»

Uued mehed lisasid kiirust

Jalgpalli Meistrite liiga teise eelringi avakohtumises Debreceniga jooksid Levadia eest platsile paremkaitses Maksim Podholjuzin ja poolkaitses Felipe Nunes. Kuigi noorteesindusest edutatud 17-aastasel Podholjuzinil ja Nõmme Kaljust Eesti meistermeeskonda siirdunud Nunesel oli vahel kaaslaste mõistmisega raskusi, jäi peatreener Igor Prins nendega üldplaanis rahule.

«Meil oli sinna äärele kiirust vaja. Noor poiss sai päris hästi hakkama,» arvas Prins, kes oli rahul ka brasiillase tegevusega. «Lõpus jäi ta päris seisma, kuid ta mängib, teeb tööd ja muidugi olen temaga rahul.»
Uusi tiimikaaslasi kiitis ka väravaautor Tarmo Neemelo.

«Felipe teeb seda, mis talle kõige rohkem meeldib. Talle meeldib palliga mängida. Kaitsetöö jääb küll vajaka,» arvas Neemelo. «Podholjuzin tegi küll paar eksimust, kuid oli kaitses minu meelest küll väga hea.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles