Käsipallijuunioride peatreener: Iisraeli alahinnata ei tohi

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U20 noormeeste käsipallikoondise peatreener Rein Suvi.
Eesti U20 noormeeste käsipallikoondise peatreener Rein Suvi. Foto: Erakogu

Eesti U20 noormeeste käsipallikoondis alustab täna Austrias jätkuval EM-il mängimist 13. koha eest, kell 13.30 mängitakse Traunis Iisraeliga.

Kohtumise võitja mängib Slovakkia ja Makedoonia vastasseisu võitjaga laupäeval 13. koha peale. Kaotajad selgitavad laupäeval 15. ja 16. koha omaniku.

Iisrael on käesoleval turniiril ainus meeskond, kes on kõik senised viis kohtumist kaotanud. Eesti koondise peatreener Rein Suvi ei soovinud vastast siiski alahinnata. «Nad on on kõigi oma vastastega südilt mänginud. Poolfinaali jõudnud Rootsile kaotasid nad poolaja vaid kahe väravaga,» rääkis Suvi. «Teisel poolajal on suured nende vastu oma võtnud, aga näiteks Valgevenele ja Slovakkiale suutis Iisrael lõpuni lahingut pakkuda,» lisas ta.

Ta lisas, et Iisraeli mängujoonis erineb sellest, millega Eesti senise turniiri jooksul on kokku puutunud. «Nad on oma kaitse hästi kõrgele nihutanud. Joonemängijat võtab üks keskkaitsja eraldi. Meil tuleb kindlasti hästi palju liikuda ja pallita tööd teha,» ütles Suvi.

Suvi konsulteeris mängu eel ka Iisraeli vaid ühe väravaga võitnud Valgevene koondise peatreeneriga. «Valgevenelaste pikakasvulised mängijad olid nende vastu väga hädas. Põrgatuse pealt nooliti pallid kaugelt ära ja pikematele söötudele põigati hästi vahele,» rääkis Suvi.

Pikk turniir ei ole Eesti koondise rivisid õnneks eriti räsinud. Juba varem tervisega kimpus olnud Robert Lõpp ja Robin Oberg on igas kohtumises suutnud meeskonda aidata.

Eesti koondise senised mängud:

24.07 Eesti - Šveits 20:26

25.07 Eesti - Taani 15:35

27.07 Eesti - Serbia 20:36

29.07 Eesti - Makedoonia 26:19

30.07 Eesti - Norra 21:27

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles