Galerii: Willemsen ja Bax lähevad Kiviõlis homsesse MM-finaali favoriitidena

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Kiviõli tuhamäe motokompleksis ainus MM-tasemel motokrossivõistlus Eestis – külgvankrite maailmameistrivõistluste etapp, mille kvalifikatsioonitulemuste põhjal stardib parima tulemusega homsesse finaali 10-kordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen koos Robbie Baxiga.

Külgkorvide MM-etapp tõi taas Eestisse maailma tippsõitjad, kes võistlesid täna kvalifikatsioonisõitudes selgitamaks välja need, kes pääsevad homme sõidetavatesse finaalsõitudesse. Ühtekokku käis finaalikohta jahtimas 38 korvipaari.

A grupi kvalifikatsioonisõidu võitsid kindlalt valitsevad maailmameistrid ja tänavused MM-liidrid belglane Ben Adriaenssen koos hollandlase Ben van den Bogaart'iga (WSP Husqvarna), kes edestasid teisena lõpetanud belglaseid Jason Van Daele't ja Tim Smeuninx'it (WHT Zabel)14 sekundiga. Kolmandaks tulnud britid Stuart Brown ja Joshua Chamberlain (WSP Zabel) kaotasid võitjatele 20,7 sekundit. Head sõitu tegid valitsevad Eesti meistrid Kert Varik ja Erkki Kõiv (WSP Zabel), kes võitlesid välja kuuenda koha.

B grupis oli võitlus esikohale tihedam ja sellest väljus võitjana mõlema grupi peale kiireima koguaja sõitnud 10-kordne maailmameister ja kahekordne Kiviõli GP-võitja hollandlane Daniel Willemsen, kellel tänavu korvimeheks belglane Robbie Bax. Etienne Bax ja Kaspars Stupelis jäid teiseks, kaotades liidrile 1,2 sekundit. Jan Hendrickx ja Elvijs Mucenieks jäid kolmandana võitjatest juba 16 sekundi kaugusele.

Kuna mõlemad kvalifikatsioonigrupi esimeste ringiajad on väga lähestikku, siis homsed finaalsõidud lubavad väga põnevaid võidukihutamisi.

Eestlastest pääsesid otse kvalifikatsioonidest finaalsõitudesse lisaks Verik–Kõiv meeskonnale veel Margo Sonn ja Tanel Kõiv (WSP KTM), Raid Riim ja Arno Peever (VMC Zabel) ning Argo Põldsaar ja Indrek Aljes (AYR KTM). Lohutussõidust said eestlastest veel finaalidesse Gert Gordejev ja Veikko Parksepp (WSP Zabel).

Lisaks külgkorvidele sõitsid enda kvalifikatsioonisõidu ka quadid, kes heitlevad Kiviõlis Euroopa meistrivõistluste punktidele. Päeva kiireimat aega näitas lätlaste esinumber Edgars Mengelis (Yamaha), kellele järgnesid tänavune EM-liider hollandlane Mike Van Grinsven (Honda) ja soomlane Olli Koskela (Yamaha). Eesti sõitjad näitasid väga häid aegu ja esikümnesse mahtusid Sten Jupaschevski (4. aeg, Honda), Priit Järvloo (5., Kawasaki), Siim Vaide (6., KTM), Martin Filatov (8., Honda) ja Kaspar Kangur (10., Honda). Teistest eestlastest pääsesid veel finaalidesse Henri Mündi, Sander Parts (mõlemad KTM), Argo Abel ja Rene Tarend (mõlemad Yamaha).

Homne finaalidepäev algab kell 11.00 autogrammisessiooni ja võistluste piduliku avamisega. Esimene võistlusstart antakse 12.30, kui algab quadide EM-etapi esimene finaalsõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles