Anderssoo ja Kõllamets võidutsesid Kiviõli mäkketõusuvõistlustel

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile sõideti Kiviõlis toimuval külgvankrite MM-etapil ja quadide EM-etapil krossiraja kõrval asuval ühel Põhjamaade raskeimal mäkketõusurajal mootorrataste mäkketõusu Eesti meistrivõistluste kolmas etapp, mille võitsid oma klassis Tajo Anderssoo ja Ragnar Kõllamets.

Single klassis, kus osalevad 1-silindriliste tsiklitega sõitjad, suutis kõige kaugemale tõusta Tajo «Peru» Anderssoo (Husaberg), kelle tulemuseks märgiti 185,11 meetrit. Teise koha sai 180,71 meetriga Billy Toomla (GasGas 250) ja kolmanda Riho «Kollist» Lärm (Husaberg 650 Nitro), kes jäi teisest kohast ainult meetri kaugusele.

Unlimited klassis, kus osalevad vähemalt 2-silindrilised mootorid, saavutas 184,51 meetriga esikoha Ragnar «Kõlla» Kõllamets (KTM LC8 990), kellele jäi teise koha saavutanud Raivo Raadik (KTM 950) 1,82 meetriga alla. Kolmandaks tuli Billy Toomla (KTM LC8 BPGV23), kes omakorda kaotas Raadikule ainult poole meetriga.

Eesti mäkketõusu meistrivõistlused jätkuvad 16. augustil Rannus Tulimäe karjääris, kus lisaks mäkketõusule sõidetakse ka liivakiirendus ja autode romuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles