Endine koondise ründaja kehastus väravavahiks ja teenis punase kaardi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Viikmäe Eesti koondise särgis
Kristen Viikmäe Eesti koondise särgis Foto: Liis Treimann

Hiiu staadion pakkus eile põneva jalgpallielamuse, kui esiliiga mängus Nõmme Kalju duubli ja Viljandi Tuleviku vahel mängis nõmmekate väravasuul koguni kolm eri väravavahti.

Kalju jaoks läksid väravasuul asjad hapuks juba 17. minutil, kui väravavaht Sten-Marten Vahi kaitseliini taha pääsenud ründajat püüdma läks ning ta ka keset väljakut vikatina maha niitis. Kuna väravavaht pingilt puudus, tõmbas kindad ja heledates toonises roheline-sinise särgi selga ründes mänginud vanameister, parimas väravavahi eas 35-aastane Kristen Viikmäe, vahendab klubi kodulehekülg.

Hoolimata mitmest suurepärasest tõrjest ja kaitseliini täieliku kindluse toomise, hakkas taas juhtuma 56. minutil, kui Viikmäe eest ründaja eest lipsas ning tal ei jäänud muud üle, kui mulk käega selja tagant maha tõmmata – penalti ja punane kaart. «Teise või kolmanda väravavahi materjal,» muigas tribüünil esindusmeeskonna peatreener Igor Prins.

«Esimest korda elus pidin mängus väravasse minema. Alguses läks hästi, kuid siis hindasin olukorda valesti, oleksin pidanud palli lihtsalt minema lööma, kuid eksisin ja pidin ründaja peatama kuidagi… Loomulikult oleks tahtnud mängu lõpuni väravas seista,» sõnas Viikmäe pärast oma mängu lõppu.

Penalti ajaks asus väravasse juba veelgi lühem ja noorem 17-aastane kaitsja Kert Krusel, kelle vastu Indrek Ilves 11-meetri karistuslöögi posti lajatas. Milline algus lühikestkasvu Kruselilt, kelle ülisuur väravavahisärk ilmselgelt penaltilööjat hirmutas.

Kuigi Kalju asendusväravavaht taas suurepäraste tõrjetega viigilootusi elus hoidis, väsis meeskond lõpuks ning lasti Viljandi mängijal Roger Teoril kastis liiga vabalt hingata ning Adidase pall oligi väravas. Kogu staadion oli hetkega haudvaikne.

Esiliiga 22. voor

3. augustil kell 19:00 Hiiu kunstmurustaadion (Pidu tn 11, Tallinn)

Nõmme Kalju FC – Viljandi JK Tulevik 0:1 (0:0)

85. Roger Teor

Hoiatused: -

Eemaldamine: 17. Sten-Marten Vahi, 56. Kristen Viikmäe

Mänguolud: +29, päikesepaisteline ilm; kunstmuru väga heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 50

Peakohtunik: Grigori Ošomkov

Abikohtunikud: Sander Saga, Sander Sepp

Kalju FC II: 96-Vahi, 3-Pürg, 75-Krusel, 5-Kummer, 77-Liiva, 18-Kaldma (76. 19-Kodar), 20-Kuber, 11-Ever (86. 8-Ild), 2-Mägi (81. 6-Kuks), 9-Klein, 99-Viikmäe.

Varus: 6-Kuks, 8-Ild, 19-Kodar.

*alates 18. minutist on Kalju II väravavaht 99-Viikmäe ning alates 57. minutist väravavahiks Kert Krusel.

JK Tulevik: 1-Nõmm, 6-Saar, 26-Tomson, 13-Henn, 4-Ilves, 20-R. Luhakooder, 23-Loigo (68. 8-Tölpus), 15-Lang, 7-Roman (81. 16-Hanson), 10-Teor, 17-Peips.

Varus: 16-Hanson, 55-Kivilaan, 8-Tölpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles