Jalgpallilahingu eestlasest korraldaja sai Šotimaa suurklubilt petta

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tottenhami ründaja Emmanuel Adebayor (paremal) ja Celticu väravavaht Craig Gordon laupäevases mängus.
Tottenhami ründaja Emmanuel Adebayor (paremal) ja Celticu väravavaht Craig Gordon laupäevases mängus. Foto: SCANPIX

Laupäeval toimus Helsingis suur jalgpallilahing Glasgow Celticu ja Tottenhami vahel ning jalgpallipeo organiseerijaks oli Tartu Santose jalgpalliklubi. Korraldajad on aga sügavalt pettunud Šotimaa meistermeeskonna Celticu käitumisest, kuna kukkulepetest ei peetud kinni ning Soome saadeti mängima tunduvalt nõrgendatud koosseis. Tottenham võttis ülikindla 6:1 võidu.

«Oleme Celticu poolt välja pandud meeskonnas väga pettunud. Nad ei austanud oma vastaseid, Soome jalgpallifänne ega ka korraldajaid. Koosseise vaadates oli teada, kuidas kohtumine lõppeb,» selgitas sündmuse korraldaja Leino Lõnsu Daily Mailile. «Isegi nende peatreener ei tulnud kohale – ka see näitab, et nad ei austa meid.» Lõnsu ootab Šotimaa suurklubi poolt nüüd kirjalikku vabandust.

Ainsad põhimeeskonna mängijad, kes Celticu poolt laupäeval väljakul käisid olid Efe Ambrose, Teemu Pukki, Amido Balde ja Graig Gordon. «Me tegime omalt poolt kõik professionaalselt ja hoolitsesime nende reisi ja majutuse eest, kuid vastutasuks ei saanud me korralikku meeskonda,» sõnas Lõnsu.

Ka Tottenhami peatreener Mauricio Ponchettino oli vastase käitumises üllatunud ning ütles, et ootas põnevamat heitlust. Celticu peatreener Ronny Delia oli oma põhimeestega aga Šotimaal treeningkompleksis ning valmistus sellel nädalal peetavaks Meistrite liiga kolmanda eelringi korduskohtumiseks Varssavi Legia vastu. Avamängust on Celticul kirjas 1:4 kaotus.

Koosseisud:

Tottenham: Friedel, Naughton, Dawson, Kaboul, Davies, Mason, Capoue, Holtby, Kane, Townsend, Soldado.

Vahetused: McGee, Fredericks, Fryers, Rose, Veljkovic, Bentaleb, Eriksen, Lamela, Lennon, Sandro, Adebayor.

Celtic: Gordon, Herron, O'Connell, Ambrose, Twardzik, Lindsay, Irvine, Henderson, McGeouch, Pukki, McMullan.

Vahetused: Fasan, Waters, McManus, McIlduff, Tierney, Balde, Fridjonsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles