Kullas tuli motokrossi MM-etapil 11. kohale

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Sahkar KTM Racing

MX2 klassis Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing ridades sõitev soomlane Harri Kullas saavutas selle aasta motokrossi maailmameistrivõistluste viimasel etapil Euroopa pinnal, Lommeli etapil 11. koha. Ühtlasi oli see Kullase viimane MM-etapp tänavusel hooajal.

Kvalifikatsioonis, mille võitis inglane Max Anstie (Yamaha) prantslaste Romain Febvre (Husqvarna) ja Jordi Tixier'i (KTM) ees, oli Kullas 11. kohal.

Esimese finaalsõidu võitis Anstie, kes edestas prantslaseid Dylan Ferrandist (Kawasaki) 16 ja Tixieri 17,2 sekundiga. Kullas ületas lõpujoone 12ndana.

Teises sõidus osutus parimaks Tixier, kelle edu teisena lõpetanud Anstie ees oli 12,4 sekundit, kolmandaks tulnud Ferrandis kaotas liidrile 20,7 sekundit. Kullas lõpetas sõidu 11. kohal.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli 47 punktiga parim Anstie, teine oli 45 punktiga Tixier ja kolmas 42 punktiga Ferrandis. Kullasele kuulus 19 punktiga 11. koht.

MM-arvestuses juhib ikka veel vigastusega eemal olev valitsev maailmameister hollandlane Jeffrey Herlings 594 punktiga, teisel kohal on 537 punktiga Tixier ning kolmas on 489 punktiga Febvre. Kullas asub 127 punktiga 17. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles