Briti väljaanne: Barcelona ja Madridi Real ühendavad jõud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona ja Madridi Reali vaheline kohtumine.
Barcelona ja Madridi Reali vaheline kohtumine. Foto: SCANPIX

Briti väljaanne The Times avaldas täna artikli, kus väidetakse, et Hispaania jalgpalli kõrgliiga kaks suurklubi Barcelona ja Madridi Real on valmis tegema koostööd, et sõlmida ühine leping teleülekannete kollektiivseks müügiks.

Hispaania jalgpalliliigas on seni kõik klubid müünud oma teleülekannete õiguseid iseseisvalt ning kuna kõige suurem huvi on just Reali ja Barcelona mängude vastu, teenivad need kaks suurklubi teiste klubidega võrreldes oluliselt suuremaid summasid: Briti väljaande DailyMaili väitel teenivad Real ja Barca igal hooajal ülekannete pealt 120 miljonit naela, samas kui nende lähim konkurent Madridi Atletico teenib ligi poole väiksema summa.

Nüüdseks on aga The Timesi väitel nii Barcelona kui Real valmis sõlmima teiste meeskondadega kollektiivlepingu ja teleülekannete õiguseid ühiselt müüma, võttes eeskujuks Inglise kõrgliiga, kus samamoodi toimitakse. Barcelona presidendi Josep Maria Bartomeu sõnul tahetakse ühist lepingut sõlmida eelkõige selleks, et muuta liigat vaatajatele atraktiivsemaks.

«Barcelona ja Madridi Real müüvad oma õiguseid alati individuaalselt ja saame seetõttu läbirääkimiste tõttu palju kasu. See aitab meil soetada rohkelt maailma parimaid mängijad, aga samas teame, mis on meie probleem: Inglise kõrgliiga on väga konkurentsivõimeline. Seal ei tea kunagi, kes hooaja võidab. Hispaanias on aastatel 2004-2014 võitnud ainult Barcelona ja Madrid, peamiselt Barcelona,» andis Bartomeu mõista, et kuigi viimasel hooajal krooniti meistriks Madridi Atletico, on Hispaania liiga siiski liiga etteaimatav ja igav.

«Tegeleme praegu sellega, et leida konsensust. See on olnud pikka aega meie eesmärgiks, et veenda kõiki Hispaania liiga klubisid ühiselt oma õiguseid müüma,» rääkis Bartomeu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles