Pals ja Soidla jõudsid Eesti supermoto meistrivõistluste etapil poodiumile

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prants Pals.
Prants Pals. Foto: Rauno Kais

Lätis Madonas sõideti laupäeval järjekorras neljas Eesti supermoto meistrivõistluste etapp, kus Prants Pals saavutas kolmanda koha ja Janek Soidla teise koha. Pühapäeval võisteldi aga juba Riia lähistel asuva "333" motokompleksi rajal Baltimaade meistrivõistluste punktidele.

Kõige kiirema S1 klassis võttis mõlemas sõidus võidu britt Lewis Cornish (KTM). Avasõidus edestas ta eestlast Prants Palsi ja soomlast Sami Salstolat (mõlemad TM). Teises sõidus vahetasid Pals ja Salstola kohad ning selle tulemusena järgnesid etapi kokkuvõttes Cornishile Salstola ja Pals. Teisest eestlastest olid Partick Pals (TM) viies, Soomes elav Eero Madisson (Husqvarna) kuues, Kristjan Siilak (KTM) 10., Sven Simulask 14., Tambet Kuresoo 15. ja Marek Virves (kõik kolm Kawasaki) 18. kohal.

SuperQuadidel võitis esimese sõidu Janek Soidla (Yamaha) Läti ässa Aleksejs Kuzminsi ja tolle kaasmaalase Krisjanis Grava (mõlemad KTM) ees, kuid viimases sõidus suutis Kuzmis Soidla alistada ja võttis etapivõidu, kolmandana lõpetanud Grava oli seega ka kokkuvõttes kolmas. Eestlastest olid veel Raul Kirt (KTM) 5., Toomas Jalakas (Yamaha) 7., Tanel Jürna (KTM) 8. ja Kaupo Sleng (Yamaha) 9. kohal.

Pühapäeval näitas "333" rajal S1 klassis head kiirus Madisson, kes sõitis treeningul välja neljanda aja. Kahjuks sellega ka noormehe õnn piirdus, kuna tema tsiklil purunes kvalifikatsioonis käigukast ning tema võistluspäev sai kiire lõpu. Eestlastest osales selles klassis ainult Kristjan Siilak (KTM), kes oli nii mõlemas sõidus kui ka kokkuvõttes kümnes. Etapivõidu võttis kummaski sõidus võidutsenud venelane Aleksandr Latyshev (Honda).

SuperQuad klassis saavutas ainus eestlane Toomas Jalakas (Yamaha) kokkuvõttes kuuenda koha, etapi võitis jälle Aleksejs Kuzmins.

Eesti supermoto meistrivõistlused jätkuvad nüüd Eestis ja seda juba eeloleval nädalavahetusel, kui 9. augustil kihutatakse Tartus Lõunakeskuse parklateedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles