Tšehhi tipprattur sai võistluskeelu

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi jalgrattur Roman Kreuziger.
Tšehhi jalgrattur Roman Kreuziger. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu antidopingukomisjon määras Tšehhi jalgrattur Roman Kreuzigerile ajutise võistluskeelu, sest tema verepassist leiti ebaloomulikke näitude kõikumisi.

Tikhoff-Saxo rattur pidi startima pühapäeval alanud Poola velotuuril, kuid antidopingukomisjon määras talle vahetult enne velotuuri ajutise võistluskeelu.

Ajutise võistluskeeluni viinud näidud pärinevad aastatest 2011–2012 ning seetõttu otsustas Kreuziger ka tänavusest Prantsusmaa velotuurist loobuda. Tikhoff-Saxo jalgrattatiimi pahandas aga asjaolu, et antidopingukomisjon teavitas neid ajutisest võistluskeelust vähem kui ööpäev enne Poola velotuuri starti. «Tikhoff-Saxo ei saa vältida antidopingukomisjoni poolt määratud otsuse ajastamise kritiseerimist – ratturit ja tema tiimi teavitati otsusest vähem kui 24 tundi enne Poola velotuuri starti,» kirjutas Tikhoff-Saxo jalgrattameeskond avalikus pöördumises.

Kreuziger lõpetas eelmise aasta Tour de France’i viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles