Lehtla võidutses suurel Läti krossil

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lehtla.
Lauri Lehtla. Foto: Rauno Kais

Aizputes asuval MX Rancho krossirajal sõideti Läti kõige populaarsema motokrossisarja Superkauss neljas etapp, kus Lauri Lehtla võitis MX Pro klassis esimese koha, Hendrik Talviku noorte klassis samuti esikoha ning Egert Pihlakas juunioride arvestuses teise koha.

MX Pro klassis sõitsid kvalifikatsioonis kaks kiiremat aega välja Lauri Lehtla ja Erki Kahro, kellele järgnes eelmisel etapil Riias võidutsenud lätlane Davis Ivanovs.

Avasõidu võitis Ivanovs 1,9 sekundilise eduga kaasmaalase Lauris Freibergsi ees. Lehtla ületas lõpujoone kolmandana jäädes võitjast maha 10,5 sekundit. Kahro lõpetas sõidu viiendana, kaotades liidrile 21,3 sekundit. Teises sõidus võtsid Lehtla ja Kahro kaksikvõidu, kui Lehtla edestas kaasmaalast 5,6 sekundiga. Lätlane Davis Livs võttis sellest sõidust kolmanda koha, tema kaotas võitjale juba 18,1 sekundit. Päeva viimane sõit selgitas ka üldvõitja, kust võitjana väljus lõpuks Livs, kellele järgnesid 2,6 sekundiga Lehtla ja 5,8 sekundiga Ivanovs. Kahro oli seekord viies jäädes Livsile alla 16,5 sekundiga.

Kolme sõidu kokkuvõttes kuulus võit 96 punktiga Lehtlale, teine oli 94 punktiga Livs ja kolmas samuti 94 punktiga Ivanovs. Kahro kogus 90 punkti ning oli Freibergsi järel viies.

Noorte klassis võttis väärt võidu Hendrik Talviku, kes oli võidukas avasõidus ja lõpetas teise sõidu viiendana. Poodiumile pääsesid ka lätlased Nauris Mikelsons ja Davis Kurmins.

Juunioride arvestuses sai teise koha Egert Pihlakas, kes lõpetas mõlemas sõidus lätlase Rainers Zuksi järel teisena. Kolmanda koha sai Läti poiss Sandis Armins Frienbergs.

50cc ja 65cc ühissõitudes võidutses suuremal tsiklil võistelnud Mikk Kallion, kes edestas kummaski sõidus 50cc sõitjaid lätlaseid Karlis Reisulist ja Roberts Lusist.

Superkauss sarja viimane etapp sõidetakse 7. septembril Brocenis Berzu krossirajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles