Usain Bolt aitab Hiina maavärina orbusid 50 000 dollariga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt poseerimas koos Sichuani maavärinas jala kaotanud Huang Siyu ja Miss Worldi Zhang Ziliniga
Usain Bolt poseerimas koos Sichuani maavärinas jala kaotanud Huang Siyu ja Miss Worldi Zhang Ziliniga Foto: AFP / Scanpix

Jamaica supersprinter, Pekingi olümpial kolm kulda võitnud Usain Bolt kinkis selle aasta mais Hiinas toimunud maavärinas orvuks jäänud ja vigastada saanud laste abistamiseks 50 000 dollarit (525 000 krooni).

Bolti sõnul loodab ta, et Hiinas toimunud olümpiamängud aitasid hiinlastel suurest tragöödiast hoolimata elu rõõmsamat poolt näha, kirjutab AFP.

 

«Me võistlesime olümpial eesmärgiga anda endast parim. Loodan, et inimesed nautisid olümpiamänge ning unustasid kas või korraks selle tragöödia ning et neil jätkub lootust ja jõudu eluga edasi minna. Pärast katastroofi on ainsaks võimaluseks elu uuesti üles ehitada,» sõnas sprinter.

 

Bolti sõnul oli ta Hiinas toimunud maavärinaga kursis.

 

«Tunnen kaasa nendele, kes selle looduskatastroofi tõttu kannatasid. Tahan omalt poolt aidata ning palusin oma mänedžeri abistamiseks raha eraldada,» lausus Bolt.

 

Bolt külastas ka kahte last, kes Sichuani maavärinast eluga pääsesid. Lapsed said raskeid kehavigastusi ja ülejäänud elu on nad sunnitud ratastoolis olema.

Nädal enne Pekingi olümpiamängude algust oli Bolt Pekingist 120 kilomeetri kaugusel asuvas Tianjinis treeninglaagris, kus tema kätte sattus joonistus, millel oli kujutatud, kuidas sõdurid päästavad lapsi rusudest.

«Olen selle joonistuse alles hoidnud ja võtan selle Jamaicale kaasa. See tähendab mulle väga palju,» selgitas jooksja.

 

Bolti sõnul näitasid hiinlased üles sõbralikkust ning ta oli liigutatud, kui tema sünnipäeva auks 90 000 pealtvaatajat «Happy Birthday» laulsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles