Skandaal Venemaal: naissoost jalgpallifänne sunniti ära võtma isegi aluspesu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasani keskstaadion
Kaasani keskstaadion Foto: Wikipedia.org

Venemaal lahvatas skandaal Moskva Spartaki jalgpallimeeskonna naisfännide ümber. 

Spartakil oli 1. augustil kohtumine Kaasani Rubini jalgpallimeeskonnaga ning naispealtvaatjaid ei lubatud staadionile, kui nad ei lasknud end läbi otsida, edastab Aftonbladet.

Mäng toimus Kaasani keskstaadionil ning kohale sõitis palju Spartaki fänne.

Spartaki üks fännidest Jekaterina Stepanova kirjutas hiljem avaliku kirja Venemaa politseile ja jalgpalliföderatsioonile.

Stepanova sõnul kohtles politsei naisfänne alandaval viisil.

«Nagu paljud teavad, tekkis naisfännidel probleeme. Naisi sunniti läbiotsimisel riideid seljast võtma, isegi aluspesu tuli ära võtta,» teatas venelanna.

Kui naised ei olnud nõus end alasti võtma, ei lubanud politsei neid staadionile. Stepanova oli üks neist, kes keeldus end alasti võtmast. Tema sõnul allusid paljud naised siiski käsule ja võtsid riided seljast.

«Läbiotsimisel tekkisid järjekorrad, sest iga naise läbivaatamiseks kulus 7 – 10 minutit.  3 – 4 politseinikku tegeles korraga ühe naisega. See juhtum oli šokeeriv. Teatasin Vanemaa politseile, et nad rikkusid sellega Venemaa põhiseadust ja inimõigusi,» lausus naine.

Kui Stepanova küsis, mis põhjusel naisi sellisel viisil läbi otsiti, sai ta vastuse, et kellelgi võib olla pomm kaasas.

Stepanova  kutsus alanduse läbi teinud naisi võtma temaga ühendust ja avaldama, mis nendega juhtus.

Moskva Spartak võitis Kaasani Rubinit 4:0.

Tegemist on juhtumiga, mis ei heida Venemaale just head valgust. Venemaal toimuvad 2018. aastal jalgpalli maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles