Tootsi ja Alupere üritavad tõestada OMi-küpsust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi. Foto: Erakogu

Sel nädalal Moskvas toimuval aerutamise MMil sihivad Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi meeste kahesüstal 1000 m distantsil kohta esikuuikus. Järgmisel aastal tagaks selline etteaste neile juba koha Rio de Janeiros toimuvatele olümpiamängudele.

«Eesti koondise jaoks ongi see just põhidistants ja kõik muud on selle kõrval justkui kõrvalalad,» rääkis Eesti Aerutamisföderatsiooni peasekretär Koit Põder. «Tarmo Tootsil on ka üheste 500 m distantsil head võimalused, kuid see ei ole OM-distants.»

Aerutajad seavad juba praegu sihte järgmise aasta MMi suunas, kus hakatakse välja jagama pääsmeid olümpiamängudele. Seega üritatakse juba tänavu näidata sellist taset, mis lubaks tuleval aastal kindlustada pileti olümpiale.

«Meeste kahesüstal on eesmärk jõuda kuue parema sekka, järgmisel aastal tagaks selline koht juba otsepääsme Riosse. Seejärel jagatakse veel pääsmeid kontinentaalvõistluste kaudu,» täpsustas Põder. «Olümpiale pääsemise süsteem on kokkuvõttes üsna keeruline, aga kui jõuda järgmise aasta MMil finaali ehk üheksa sekka, siis peaks see lõpuks ka soovitud koha tagama.»

Veel osaleb Alupere MMil kahesüstal koos Kaspar Sulaga ka 500 m distantsil. Individuaalselt tuleb Sula välja ka 200 m aerutamises. Moskvas lähevad eestlastest starti veel kanuusõitjad Joosep Karlson ja Tanel Heli.

«19-aastane Karlson võistleb esimest aastat täiskasvanute seas. Tema jaoks on see nüüd katsetamise ja näitamise koht, kindlasti läheb tal selles konkurentsis kohanemiseks mõned aastad aega,» rääkis Põder noore tulevikulootuse kohta. «Heli hakkab karjääri lõpetama ning MMi järel jääb ta Viljandis treeneritöö juurde. Tema finantseeribki oma MM-sõitu ise.»

Esimesena tuleb eestlastest Moskvas starti Karlson, kes osaleb neljapäeva hommikul ühekanuu 1000 m distantsil. Lisaks teeb ta kaasa 5000 m sõidus. Heli osaleb 200 ja 500 m võistlustel. «Täiskasvanute MMidel on tänavuse aasta koosseis kindlasti üks suuremaid,» lisas alaliidu peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles