Eesti Olümpiakomitee avalikustas Bernatski komisjoni aruande

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Vitali Bernatski väidete uurimiseks Eesti Olümpiakomitee (EOK) initsiatiivil kokku kutsutud komisjoni üle poole aasta väldanud uurimise tulemusena valminud aruande lõpliku versiooni on kõik komisjoni liikmed heaks kiitnud ning see on avalikkusele tutvumiseks üleval EOK kodulehel.

EOK president Neinar Seli tänas komisjoni tehtud töö eest ja avaldas lootust, et selle juhtumi laiaulatuslik kajastamine on aidanud teadvustada dopingu tarvitamise ohtusid nii tippsportlaste, noorsportlaste kui ka liikumisharrastusega tegelejate seas. «Eesti spordi katusorganisatsioonina seisame puhta spordi eest. See juhtum tõi selgelt välja, et meil on veel palju tööd teha dopingu vahendamist ja tarvitamist reguleeriva seadusandluse osas, eriti mis puudutab sportlase abipersonali rolli ja vastutust,» ütles Seli.

Ta lisas, et on kahetsusväärne, et see pikale veninud protsess ning otseselt tõendamata jäänud süüdistused on kahjustanud kogu Eesti spordi mainet ja ennekõike on seejuures kannataja pooleks kõik meie sportlased.

Vitali Bernatski esines 2013. aasta detsembris meedias väidetega, et ta vahendas aastatel 1995-2007 kasvuhormooni ja erütropoetiine sportlastele ja/või treeneritele. Bernatski väidete uurimiseks kutsusid Eesti Olümpiakomitee ja SA Eesti Antidoping ellu komisjoni, mille tööd juhtis Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port, komisjoni kuulusid arst Peeter Mardna, vandeadvokaat Märt Rask, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi juhataja Üllar Lanno ning Eesti Antidopingu juhataja Kristel Berendsen.

Komisjoni aruandega on võimalik tutvuda EOK kodulehel: http://www.eok.ee/bernatski-komisjoni-aruanne

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles