Eesti tennisistid saavutasid Summer Cupil kolmanda koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U16 tiim Prantsusmaa Summer Cupi tenniseturniiril.
Eesti U16 tiim Prantsusmaa Summer Cupi tenniseturniiril. Foto: Eesti Tennise Liit

Eesti U16 poistekoondis võitis Prantsusmaal toimunud Summer Cupi tenniseturniiril Itaalia koondist 3:0 ja saavutas sellega hinnatava kolmanda koha.

Mattias Siimar võitis Enrico Dalla Vallet kolmes setis 6:3, 5:7 ja 6:3. Martin Randpere alistas Riccardo Balzerani kahes setis 6:3 ja 6:4. Mattias Siimar ja Martin Randpere võitsid ka paarismängu Dalla Valle ja Samuele Ramazzotti vastu 2:6, 6:3 ja 10:5. Eesti võidukasse võistkonda kuulus veel Kristofer Siimar ja kaptenina juhendas poisse Ekke Tiidemann.

Euroopa Summer Cupi U16 tenniseturniiri on peetud Prantsusmaal Le Touqueti linnas juba 1975. aastast. Eestile oli selle aasta turniir kõigi aegade edukaim. Nii Euroopa kvalifikatsiooni turniiril kui ka finaalturniiril võitsid Eesti poisid kuuest vastasest viis, kaotati ainult Prantsusmaale, kes tuli ka Euroopas üldvõitjaks. Selle tulemusega tagas Eesti pääsu Junior Davis Cup by BNP Paribas 16 parima riigi vahel peetavale finaalturniirile, mis mängitakse 23–28. septembril Mehhikos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles