Konkurenti peaga löönud rattur diskvalifitseeriti Tour de France'ilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Renshaw
Mark Renshaw Foto: SCANPIX

Prantsusmaa velotuuri tänase, 11. etapi võitnud Mark Cavendish ei saanud väga kaua võidu üle rõõmustada, kuna sai teada, et tema tiimikaaslane Mark Renshaw diskvalifitseeriti tuurilt.

HTC-Columbia rattur Renshaw tegi ka täna meeskonnakaaslase Cavendishi jaoks kõvasti tööd ja vedas gruppi laiali ning tänu lõpuspurdile suutiski Cavendish võita.

Aga vahetult enne Cavendishi spurti sai Renshaw hakkama üsna inetu teoga – 27-aastane austraallane lõi võitluses positsiooni pärast Julian Deani (Garmin) peaga.

«Renshaw on väljas. Vaatasime juhtunu videolindilt üle ja see oli väga jultunud käitumine,» pahandas tuuri tehniline direktor Jean-Francois Pescheux. «See on rattasõit, mitte kaklemine. Kõik oleksid võinud selili kukkuda.»

HTC-Columbia pole aga velotuuri korraldajate otsusega rahul, nende arvates käitus Renshaw igati korrektselt. «Tal polnud lihtsalt teist võimalust, vastasel juhul võinuks kõik avarii teha,» selgitas tiimi spordidirektor Rolf Aldag, et Renshaw läks Deaniga n-ö sõlme ja tal polnud muud varianti end ohutult tema küljest lahti saada. «Sprint pole lasteaed, seal on kõik õlg õla kõrval, küünarnukk küünarnuki kõrval. Kui sa sellega hakkama ei saa, võid parem eraldistarti sõitma minna.»

Ka Cavendish oli tiimikaaslase väljaheitmise üle nördinud. «Mark kasutas oma pead, et ennast sellest sõlmest välja rabeleda, oli oht, et paljud võivad kukkuda, aga ta hoidis selle ära,» rääkis Cavendish. «Ma ei ütle, et me ei nõustus selle otsusega, aga me lihtsalt nägime asju veidi teisiti.»

 Vaata videot juhtunust siit ja Renshaw selgitust siit ning Cavendishi reaktsiooni siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles