Galerii: Laitse rallipargis sõideti driftivõistluse kvalifikatsioon

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja lõppenud Drift Allstars GoPro Eesti etapi kvalifikatsioonisõitude parima tulemuse tegi Piots Wiecek Poolast, kes teenis suurepärase sõidu eest sajast maksimaalsest punktist 97.

Tänane võistluspäev algas treeningsõitudega, et pärastlõunal toimunud kvalifikatsiooniks rajal veel oma sõite lihvida. Treeningud ei möödunud päris kahjudeta, sest mõned sõitjad tegid valearvestusi hüpeka mõju suhtes trajektoorile ning põrutasid külgepidi betoonseina. Seina puudutasid paljud võistlejad, aga valdavalt oli tegu riivamistega, mistõttu kukkus ära stange või tuli ka mõni mõlk tagatiiba. Kõigil nii hästi ei läinud ning erinevate probleemide tõttu langes konkurentsist juba treeningute ajal kolm võistlejat.

Parima kvalfikatsioonisõidu tegi Piotr Wiecek Poolast. Tema sõit oli peaaegu ideaalne ning hindajad andsid talle vaid kolm miinust, mis tähendas, et poolakas teenis 97 punkti ja tuli kvalifikatsiooni liidriks.

Wiecekist jäi napilt maha iirlane James Deane, kes sai oma parima sõidu eest 96,3 punkti. Temale järgnes noor Iirimaa driftitalent Jack Shanahan 92 punktiga. Shanahaniga sama palju punkte teenis ka Formula Drifti sõitja Ryan Tuerck. Edukaim eestlane oli Team Ghost Stihl sõitja Kristjan Klemets, kes tegi 89,3 punktiga paremuselt viienda sõidutulemuse.

Kvalifikatsioonitulemuste põhjal pannakse kokku eliminaator finaalsõitudeks. Homsed finaalsõitude esimese sõiduvooru paarid on selgunud. Näiteks Ryan Tuercki esimeseks vastaks homme on Mark Needs Inglismaalt. Eesti drifti vanameister Eduard Vahemetsa esimeseks duellikaaslaseks on kaasmaalane Kristjan Klemets. Ka soomlase Juha Rintaneni esimeseks tandemi paariliseks on tema kaasmaalane Juha Pöytalaakso. Iirimaa drifti imelaps Jack Shanahani vastaseks on kohalik sõitja Tõnis Kipper. Homme ootab ees väga pingeline võistluspäev, sest finaalsõitude tulemusena selgub võitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles