Eesti kahesüst sai MMi finaalis üheksanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi.
Esiplaanil Kaarel Alupere ja Tarmo Tootsi. Foto: Erakogu

Moskvas, aerutamise MM-i viimasel päeval oli eestlaste kõige suurem lootus meeste kahesüstade 500m finaal, kuhu 36 riigi paatkonna konkurentsis olid jõudnud ka noored tartlased Kaarel Alupere ja Kaspar Sula, kes said kokkuvõttes üheksanda koha.

Vaid mõned kuud koos harjutanud 21-aastase Alupere ja 23-aastase Sula jaoks oli tegemist väga sitke esitusega. Korraliku stardi järel olid nad poolel distantsil koguni neljandal kohal, kuid pidid kiirele algusele distantsi lõpus lõivu maksma. Finišisse jõudes langeti küll 9. kohale, aga 6. kohast jäi neid lahutama vaid 0.610 sekundit. 
 

Sõidu võitsid slovakid Erik Vlćek ja Juraj Tarr, järgnesid Ungari ja Valgevene paatkonnad.
 
2013. aasta MM-il 500m ühesüstal 8. koha saanud 31-aastane Tarmo Tootsi püsib endiselt maailma parimate hulgas, kui ta 500m B-finaalis oli teine ja sai kokkuvõttes 11. koha.
 
Ühekanuude 5000m distantsil näitas väga head minekut 19-aastane pärnakas Joosep Karlson, kes 24 riigi kanuutaja konkurentsis lõpetas 12. kohaga. Võitis sakslane Sebastian Berndel.
 
16.-17. augustil võistleb Eesti aerutamisparemik Harku järvel Eesti meistrivõistlusel.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles