Pent ja Talviku jõudsid juunioride MMil teise kümnesse

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Pent.
Allar Pent. Foto: Helen Urbanik

Belgias Lierneux-Bastogne krossirajal sõideti juunioride maailmameistrivõistluste teine finaalsõitude voor, kus eestlastest olid võistlustules 65cc klassis Jörgen-Matthias Talviku ja Allar Pent, kes tegid avasõidus head sõitu ning saavutasid selles vastavalt seitsmenda ja kümnenda koha.

Pent sai tihedas vihmasajus toimunud sõidus väga hea stardi ja kihutas pikalt esikuuikus. Kahjuks tuli tal kaks kukkumist ja ta langes mitmeid kohti ning ületas lõpujoone 14. kohal. Talviku sõitis terve sõidu teises kümnes ja oli lõpuks 20. positsioonil.

Sõidu võitis kindlalt jaapanlane Jo Shimoda, kes edestas avasõidu võitnud austraallast Jett Lawrence'i 20 sekundiga. Kolmanda koha saavutas ameeriklane Jeremy Ryan.

Kahe sõidu kokkuvõttes krooniti selle aasta 65cc maailmameistriks 47 punktiga Lawrence, hõbemedali sai 43 punktiga Shimoda ja pronksi 40 punktiga Ryan. Pent oli 18 punktiga 11. ja Talviku 15 punktiga 13. kohal.

Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing sõitja belglane Jago Geerts saavutas 85cc klassis kokkuvõttes viienda koha, sõidud lõpetas ta viienda ja kümnendana. Maailmameistriks tuli meie põhjanaabrite suureks rõõmuks 42 punktiga Kim Savaste. Teine koht kuulus 40 punktiga austraallasele Caleb Grothuess'ile ning kolmas 33 punktiga taanlasele Mikkel Haarupile. Kuna kõik eilsed 40 finaalikoha kindlustanut olid täna stardijoonel, siis eile Last Chance sõidus esimeseks finaali varumeheks jäänud Andreas Hiiemägi enda võimeid kahjuks näidata ei saanud.

Järgmine suurem võistlus, kus meie ja ka lähinaabrite parimad noored stardijoonel on, toimub 23.–24. augustil Tartu külje all asuvas Lange motokeskuses, kui seal peetakse selle aasta Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles