Geerts saavutas juunioride motokrossi MMil viienda koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jago Geerts (554).
Jago Geerts (554). Foto: Gino Maes

Laupäeval ja pühapäeval sõideti Belgias selle aasta noorte ja juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused, kus Eestit esindasid Jago Geerts ja Hardi Roosiorg. Geerts saavutas kahe sõidu kokkuvõttes viienda koha, Roosiorg pühapäevastesse finaalidesse ei pääsenud. 

Geertsi osalemine oli pisut enne võistlust kahtlane: nimelt vigastas ta kaks nädalat tagasi Hollandis kukkudes rangluud. See tähendas, et Belgia MMil startis ta rangluumõraga ja olukorras, kus ta kaks nädalat polnud trenni teinud. Laupäevased olud olid rajal ja selle ääres väga ekstreemsed. Sadanud vihma tõttu oli rada vee all ja seda pumbati tuletõrjemasinatega tühjemaks. Nendes rasketes oludes sai Geerts oma kvalifikatsioonigrupis paremuselt viienda aja. Esimeses sõidus tõusis ta teise kümne piirilt sõidu lõppedes viiendale kohale. Teises sõidus oli aga tal kaks kukkumist ja kümnendast kohast kõrgemat ei suutnud ta välja sõita. Kahe sõidu kokkuvõttes oli Geerts viies. Maailmameistriks tuli Kim Savaste Soomest. 

Roosiorg oli laupäeval rajal 125 cc klassi esimeses kvalifikatsioonigrupis ja see tähendas sõitu väga mudastes oludes. Ta lõpetas sõidu 26. kohal, mis tähendas, et finaali pääsemiseks tuli startida Last Chance sõidus. Paraku ei lubanud Last Chance sõidu 18. koht edasipääsu ja Hardi Roosioru jaoks oli juunioride MM-lõppenud. 

Sahkar KTM Racing meeskond stardib 23.–24. augustil kodurajal, Lange motokeskuses sõidetaval Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste etapil, kuhu on oodata igasse klassi väga tugevat konkurentsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles