Iisraeli klubid jahivad eestlasi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljevit ootavad ees huvitavad ajad.
Konstantin Vassiljevit ootavad ees huvitavad ajad. Foto: Tairo Lutter

Eesti koondise mängujuht Konstantin Vassiljev on lähedal lepingu sõlmimisele Iisraeli kõrgliigas mängiva Petah-Tikva Maccabiga. Möödunud kolmel hooajal Venemaal Permi Amkaris leiba teeninud poolkaitsja astuks Maccabiga liitudes selgelt karjääriredelil sammu tagasi, kuid tulevikus võib sellise käigu abil veel nii mõnigi uks avaneda.

Peagi 30. sünnipäeva pidav Vassiljev ise ei tahtnud Maccabiga seotud jutte kinnitada, kuid ümber ta neid samuti ei lükanud. Siiski kinnitas Iisraeli klubi huvi Vassiljevi üleminekuga tegeleva agentuuri Nesta Sport Groupi agent Andrei Stepanov.

«Lepinguni võidakse jõuda 24 tunni jooksul, kuid samas võib see aega võtta ka kolm päeva. Võib juhtuda, et kokkuleppeni ei jõutagi,» selgitas Stepanov olukorda. Kuna ta ise Postimehega vesteldes Iisraelis ei viibinud, siis kõige värskemat infot endine koondise keskkaitsja jagada ei saanud. Vassiljeviga kaasas käinud agent Jevgeni Novikov telefonile aga ei vastanud.

Unistus Kesk-Euroopast

Iisraeli meedia kohaselt sõlmib Vassiljev Maccabiga aastase lepingu, mida on võimalik poolte kokkuleppel veel aasta võrra pikendada. Vassiljev kohtus nädalavahetusel klubi juhtidega ning läbis ka meditsiinilise kontrolli. Läbirääkimised hakkasid aga venima, kuna eestlane soovis, et leping tõlgitaks tema emakeelde. Petah-Tikva meeskond lõpetas kohaliku meistriliiga möödunud hooajal 12. kohaga ning igal juhul oleks Vassiljevi sinna siirdumine võrreldes Amkariga tagasiminek.

Vassiljev oleks Maccabi peatreeneri Ran Ben Shimoni üheksandaks täienduseks sellel suvel. «Ta oleks meie meeskonna üks parimaid mängijaid ning võib aidata meid imedeni. Tegemist on väga kõrge tasemega jalgpalluriga,» kiitis peatreener eestlast.

Poolkaitsjale on otsitud mängupaika küll peamiselt Kesk-Euroopast, kuid Vassiljevi kahjuks räägib kehv statistika, mis saatis teda viimastel hooaegadel Venemaal. Nimelt veetis eestlane suure osa ajast varumeeste pingil ning mängis meeskonnas endale harjumatut episoodilist rolli. Sähvatused koondise särgis aga Euroopa tippliigades huvi ei tekita.

Seega võib Vassiljev olla olukorras, kus tuleb korraks astuda samm tagasi, et seejärel end taas mõnda tugevamasse liigasse murda. Kui Petah-Tikvas õnnestuks nädalast nädalasse mänguminuteid koguda ja väravaid lüüa, siis võivad tekkida uued võimalused Kesk-Euroopas.

Ojamaa tulevik lahtine

Omamoodi üleminekusaaga jälitab ka Varssavi Legia hingekirja kuuluvat Henrik Ojamaad, kellest on kogu suve vältel olnud huvitatud samuti Iisraeli kõrgliigas mängiv Jeruusalemma Beitar. Klubi töötab seniajani eestlase värbamise nimel, kuid ilmselt tulutult.

Läinud hooajal Legias palju mänguaega teeninud Ojamaa langes hooaja lõpus pingile ning suvel sai koondise eest mängides ka vigastada. Poola kõrgliigas on mängitud sellel hooajal neli vooru ning Ojamaa on kaasa teinud ühes mängus.

Ojamaa ja treeneritebrigaadi vahel tekitab eriarvamusi eestlase positsioon väljakul. «Henrik osteti meeskonda Šotimaal Motherwellis tehtud esituste põhjal, kus mängis alumise ründajana, andis palju väravasööte ning lõi ka ise väravaid. Legias pole ta aga kordagi omal kohal mängida saanud,» selgitas eestlase üleminekuga tegeleva agentuuri Golden Star Managementi Eesti esindaja Harri Ojamaa oma noorema venna olukorda. «Talle ei meedli Legia 4-4-1-1 formatsioonis äärena tegutseda, 4-3-3 võiks mõnes klubis sobida küll.»

Ojamaa vastu on suve jooksul lisaks Beitarile huvi tundnud veel Taani kõrgliigas mängiv Randers, Inglismaa esiliigas palliv Reading ning Šotimaa meeskonnad Motherwell ja Hibernian. Kusjuures kõik antud klubid pakuvad eestlasele kohta ründajana. Kui Ojamaa peaks kuskile selle suve jooksul veel lahkuma, siis pigem teeb ta seda laenulepingu alusel. Mängija leping Legiaga kestab veel kaks aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles