Konkurendi surnuks sõitnud NASCARi meistrile süüdistust ei esitatud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Stewart.
Tony Stewart. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimus USAs surmav õnnetus, kui NASCARi sprintautode võidusõidul ajas sarja kolmekordne meister Tony Stewart alla noore konkurendi Kevin Wardi, kes hiljem haiglas suri. Miljonärist võidusõitja esitas hiljem avaliku vabanduse ning juhtunu esmase uurimise järgi on ametivõimud leidnud, et tegemist võis olla tahtmatu teoga.

Laupäeval peetud sprintautode võidusõidul toimus intsident, kus Stewart ja Ward põrkasid kokku ning viimane põrutas seina ja katkestas sõidu. Pahane Ward tuli autost välja ja jäi raja äärde žestikuleerima, kuni järgmiselt ringilt saabunud Stewart talle otsa sõitis ja konkurendi eemale paiskas. Ward toimetati küll kiiresti haiglasse, ent ta suri arstide jõupingutustest hoolimata.

Endanimelise Stewart-Haas tiimi omanikust Stewart esitas pärast juhtunut vabanduse. «Ei ole piisavalt sõnu, et väljendada mu kurbust juhtunud õnnetuse kohta. Minu mõtted ja palved on tema (Wardi- toim.) perekonna ja lähedaste ning kõigiga, kes selle tragöödiaga seotud on,» rääkis Ward, kes pole siiani selgitanud, miks ta konkurendile otsa sõitis.

Kohalik politsei teatas, et esialgse uurimise järgi ei olnud otsasõidu puhul tegemist tahtliku teoga ning kriminaalsüüdistust pole esitatud. Samas rõhutati, et riikliku süüdistaja poolne uurimine pole veel lõpule jõudnud ning nii paluti kõigil pealtnägijatel saata politseile võimalikku pildi- ja videomaterjali, et uurimist kergendada ja kiirendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles