MMide suurim väravakütt enam Saksamaa koondist ei esinda

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miroslav Klose MM-tiitli võitmist tähistamas.
Miroslav Klose MM-tiitli võitmist tähistamas. Foto: SCANPIX

Brasiilias toimunud jalgpalli MM-finaalturniiriga maailmameistrivõistluste läbi aegade suurimaks väravakütiks kerkinud Saksamaa koondise ründaja Miroslav Klose teatas, et ta tõmbab koondisekarjäärile joone alla.

36-aastane Klose lõi suvisel MMil kaks väravat ja kokku on tema arvel nüüd MMide rekordit tähistavad 16 väravat. Senine tippmark kuulus 15 tabamusega Brasiilia legendile Ronaldole.

Saksamaa koondises jäi Klose arvele 137 mängu ja 71 väravat. Viimase näitajaga on Klose ka Saksamaa koondise läbi aegade suurim väravakütt, teisel kohal on selles arvestuses 68 väravaga Gerd Müller, kirjutab Eurosport.

«Brasiilias võidetud MM-tiitliga täitus minu suur unistus,» sõnas Klose, kes on lubanud oma koduklubi Lazio eest veel ühe hooaja mängida.

Klose on teiseks Saksamaa koondise staariks, kes teatas MMi järel koondisekarjääri lõpetamisest. Eelnavalt on sarnase avalduse teinud ka koondise kapten Philipp Lahm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles