Šveitsi ajaleht avaldas Schumacheri haigusloo varastamises süüdistatud mehe kohta uut infot

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Šveitsi ajaleht Schweiz am Sonntag avaldas paar päeva tagasi uut informatsiooni mehe kohta, keda kahtlustati vormelilegendi Michael Schumacheri haigusloo varastamises.

Suusaõnnetuse tagajärjel pikalt koomas olnud Schumacher ärkas juuni keskel ning tänu tervise paranemisele viidi ta Grenoble'i haiglast Lausanne'is asuvasse taastusravikeskusesse. Seitsmekordse maailmameistri transportimiseks kasutati helikopterit ning kui hiljem selgus, et Schumacheri haiguslugu on varastatud ja proovitud seda meediasse lekitada, kahtlustas Šveitsi politsei just helikopterifirma töötajaid.

Möödunud nädala keskpaigas teatasidki ametivõimud, et nad on vahistanud Šveitsi helikopterifirmas Rega töötanud mehe, keda kahtlustati haigusloo varastamises. Kohtu ette kahtlusalune aga ei jõudnudki, sest päev hiljem leiti ta oma kongist pooduna.

Nüüdseks on kahtlusalusest selgunud rohkem fakte kui vaid see, et ta töötas Schumacherit transportinud helikopterifirmas. Šveitsi ajaleht Schweiz am Sonntag avalikustas, et 54-aastane kahtlusalune oli sakslane, kuid oli elanud aastakümneid Šveitsis ja töötas Rega helikopterifirma administratiivjuhina. Väljaande andmetel läks kahtlusalune hirmu ja moraalsete kahtluste tõttu pärast varguse toimepanekut kruiisireisile ning riiklik süüdistaja väitis ajalehele, et kuna politsei pole leidnud tõendeid sellest, et kahtlusaluse poomissurmaga oleks seotud kõrvalised isikud, siis ilmselt tegi kahtlusalune  kahetsuse tõttu enesetapu.

Varguses kahtlustatu lähedane sõber kinnitas Ševitsi väljaandele, et tegemist oli usaldusväärse ning ausa sõbraga. Juhtunut uurides lisati, et ka rahamuresid ei paistnud kahtlusalusel olevat, sest varasemalt töötas ta mitmetel kõrgetel juhtivatel positsioonidel.

Lausanne'i kliinikusse viidud Schumacher jätkab taastusraviga, pärast kahtlusaluse surma avaldas kuulsa sakslase mänedžer Sabine Kehm teate, milles tunnistas, et vormelilegendi lähedased on sellisest surmast šokeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles