Eesti veemotosportlane võitis EMil hõbemedali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Eevardi.
Gregor Eevardi. Foto: Eesti Veemoto Liit

Eesti veemotosportlane Gregor Eevardi võitis Lätis Aluksnes toimunud noorteklassi JT-250 Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali.

Ajasõitudes oli kiireim Läti võidusõitja Niklavs Parolis, eestlastest parim oli Eevardi viienda ajaga. Esimest sõitu läks juhtima Anastassia Lõssenko Ukrainast ja kohe tema kannul Parolis ja Eevardi. Samas järjestuses esimene sõit lõpetati. Teises stardis tõusis tuul ja tingimused muutusid raskemaks. Oma paremuse pani maksma Artjom Nikitin Venemaalt, Eevardi oli teine ja Lõssenko kolmas.

Kolmandas sõidus käis tihe võitlus esikoha pärast Venemaa esindaja Nikitini ja Eevardi vahel. Nikitin finišeeris esimesena ja eestlane teisena.

Neljandas sõidus toimus kordusstart, kuna teisel ringil läks pöördes uppi eestlase Sten Soolo paat. Sportlane viga ei saanud. Kordusstardist sai parima lähte Eevardi, kes hoidis lõpuni esikohta ja võitis viimase sõidu. Teine oli Artjom Nikitin ja kolmas Timofei Nikitin. Lõssenko diskvalifitseeriti ohtliku sõidu tõttu.

Neljast sõidust läksid arvesse kolm paremat ja kokkuvõttes tuli Euroopa meistriks Artjom Nikitin Venemaalt, hõbemedalile tuli Gregor Eevardi ja pronksmedali võitis noor Läti võidusõitja Niklavs Parolis.

Eestlastest oli Stefan Arand kaheksas ning esimesel tiitlivõistlusel osalenud Sten Soolo ja Kärol Soodla vastavalt 12. ja 13.

Klassi F-4S MM-i kolmandal etapil võidutses itaallane Alberto Comparato. Eestlastest saavutas kuuenda koha esimeses sõidus Paul Zujenkov ja teises sõidus Reio Käsnapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles