Mägi EMi avastardis: kahjuks sain ebamugava raja

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Mihkel Maripuu

Homme tehakse Zürichis algust kergejõustiku EMiga, avapäeval on kavas kohe ka 400 m tõkkejooksu eeljooksud, kus starti tuleb ka eestlaste medalilootus Rasmus Mägi. Mägi loodab, et avajooksus ei ole vaja kohe kõike mängu panna, kuid samas märkis ta, et loos ei olnud tema jaoks just kõige õnnelikum.

«Loodetavasti esimeses ringis ei pea kõike välja panema. Samas on 400 m tõkkejooks selline kindla rütmiga karm ala, kus ei saa eriti ühelgi hetkel tagasi anda. Ainult lõpusirgel saab jala veidi sirgemaks lasta. Kahjuks sain eeljooksuks ebamugava teise raja ning seetõttu peab alguses end kindlasti kiiresti käima saama.»

Mis tunne on aga rajale minna olukorras, kus mitte ükski eurooplane pole sellel hooajal sinust kiiremini jooksnud? «Püüan sellele mõelda nii vähe kui võimalik. Olukorda tuleb rahulikult ja adekvaatselt hinnata. Ma ei julge öelda, kas see edetabeli esimene koht tuleb mulle enne EMi pigem kasuks või kahjuks. Eks seda saan pärast viimast jooksu veidi järele mõelnuna öelda. Kindel on see, et täiesti uus see kogemus minu jaoks on,» võttis Mägi oma mõtted võistluseelsel päeval kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles