Niit loodab jääpükstele, Raja kogemustele

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Margus Ansu

Marek Niit  otsustas enne täna Zürichis algavaid Euroopa meistrivõistlusi, et lööb kaasa nii 200 kui ka 400 meetri jooksus. Täna läheb Eesti esisprinter rajale pikemal distantsil ning usub, et vorm ei saagi suurvõistluse eel enam palju parem olla.

«Hetkel on tunne super. Võib öelda, et hooaja parim tunne,» ütles Niit päev enne starti. «Kuna olen see aasta pikemalt Euroopas olnud, siis ei ole seda USAs tekkivat mentaalset väsimust. Emotsioon enne võistlust on kohe eriti mõnus. Olen saanud olukorraga rahulikult harjuda ning naudin seda.» Nimelt on Niit varasematel aastatel olnud kimpus sellega, et USAs õnnestub joosta väga häid aegu, kuid Vanas Maailmas pole ta ennast käima saanud. See aasta on olukord aga teine.

Niidu sõnul tuli otsus kahel alal võistelda mitme inimesega nõu pidades. «Me oleme selleks valmistunud. Päris jäävanni ei saa taastumiseks hüpata, aga jääpüksid on mul küll kaasas,» ei teinud ta suurest koormusest probleemi. «Rada on siin kivikõva, kuid järelikult kiire. Stardikoht on minu jaoks sobiv, sest nii ees kui taga jooksevad kiired mehed. Kui sealt edasi pääseda, siis on poolfinaalis juba lihtsam.»

Võistlustulle läheb ka kümnevõistleja Andres Raja, kes oli kogenud mehele omaselt väga rahulik ning liigseid pingeid enda õlule ei soovinud. «Mingit eesmärki ma enne võistlust välja ei ütle. Minu jaoks tundub see kuidagi mõttetu. Loodan tänu oma kogemusele teha stabiilse võistluse,» arutles ta.

Võistluseks valmistumine Rajal päris plaanipäraselt ei kulgenud, kuid korralikud stardid üksikaladel andsid talle enesekindlust, et EMi kümnevõistlus võib õnnestuda. Talvel avaldas Raja lootust, et sponsorite abiga õnnestub suurvõistluseks valmistuda tõelise tippsportlase kombel, kuid päris nii asjad siiski ei läinud. «Sellest plaanist täitus 50 protsenti. Vaatamata sellele keskendun hetkel võistlusele rahuliku südamega.»

400 meetri eeljooksud algavad täna Eesti aja järgi kell 13.50. Kümnevõistluse avaala 100 meetri jooks on kavas hommikul kell 11.04.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles