Saaga jätkub: Ojamaa koduklubi kaebab UEFA otsuse edasi ja nõuab Meistrite liiga kohta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legia ja Celticu vaheline kohtumine.
Legia ja Celticu vaheline kohtumine. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislase Henrik Ojamaa koduklubi Varssavi Legia andis täna teada, et nad kaebavad edasi Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) otsuse, mille järgi jäeti Poola meeskond keelatud mängija kasutamise tõttu ilma Meistrite liiga kvalifikatsiooni viimase ringi kohast.

Skandaal Legia ümber lahvatas eelmise nädala lõpus, kui loositi Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri viimase vooru paare. UEFA otsustas, et kuigi Legia oli kolmanda eelringi võitnud Glasgow Celticu vastu koguni 6:1, siis kordusmatšis mängukeelu all olnud Bartosz Bereszynski kasutamise eest määrati neile teise kohtumise eest 0:3 kaotus ja nii pääses 4:4 viigiseisust paremate väravate vahe tõttu edasi just Celtic.

Legia esindajate sõnul proovisid nad Celticu klubiga ühendust võtta ja paluda, et Šoti meeskond koha play-offis siiski neile loovutaks, ent Glasgow meeskond ei reageerinud nende palvele. Täna andis Legia ametlikult teada, et nad kaebavad UEFA otsuse edasi ja nõuavad siiski edasipääsu. Eurospordi andmetel nõuab Legia, et nende vastu rakendatud meetmeid leevendataks või koguni tühistataks.

Mängukeelu all olnud Bereszynski kasutamist selgitasid Legia esindajad varasemalt sellega, et möödunud hooaja lõpus Euroopa liigas punase kaardi ja kolmemängulise keelu teeninud Bereszynski oleks pidanud Celticuga peetud kordusmängus juba olema mängukõlblik, sest ta jättis vahele kaks kohtumist St Patrick Athleticuga ning avamängu Celticuga. UEFA omakorda teatas, et kuna Bereszynskit polnud ühe St Patrickuga peetud mängu ajal meeskonna koosseisu üles antud, siis ei läinud see kohtumine mängukeelu realiseerimisena arvesse ning nii pidigi ta vahele jätma ka korduskohtumise Celticuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles