Ökonoomne Mägi näitas oodatult kõrget taset

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi
Rasmus Mägi Foto: SCANPIX

Zürichis toimuvatel kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel tuli meeste 400 meetri tõkkejooksu eeljooksus starti kaks täiesti erineva taustaga andekat spordimeest: Rasmus Mägi  ja Jaak-Heinrich Jagor. Mõlemad said kirja ootuspärase tulemuse – Mägi kulges kindlalt poolfinaali, Jagor sai juurde väärt kogemuse ja lõpetas tagumises otsas.

«Proovisin olla nii ökonoomne kui võimalik. Meie alal aga nii ei saa, et jooksed lõdvalt alla 50 sekundi,» arutles 49,72 kirja saanud Mägi. See andis talle oma jooksus esikoha ning päeva kokkuvõttes oli eestlase aeg viies.

Poolfinaal toimub juba täna õhtul ning pikalt Mägi selleks valmistuda ei saa. «Täna (eile – toim) püüan kuidagi lõdvestuda ja taastuda. Kehaliselt olen heas seisus ning tunne on kerge,» rääkis Mägi, tunnistades, et ka kõik tugevamad konkurendid näitasid end väga heast küljest. «Kõik on heas vormis ning poolfinaalis tuleb juba väga tasavägine võistlus. Enam ennast tagasi hoida ei saa, peab kõik välja panema.»

Eeljooksus näitas parimat aega venelane Deniss Kudrjavtsev, kes sai kirja 49,04. Mäe arvates peab finaali pääsemiseks jooksma vähemalt 49,20ga. Eestlase nimele kuuluv Euroopa hooaja tippmark on 48,77.

Jagor sai 52,67ga EMil 34. koha, kuid mingit pettumust see temas ei tekitanud. «Sain tublisti lisamotivatsiooni edasi pingutamiseks. Järgmisel suvel tahan kindlasti joosta Pekingi MMil,» rääkis 24-aastane sportlane.

Suurvõistluse melu tekitab temas ainult väga häid emotsioone ning enda sõnul tundis ta end nagu kala vees, ainult jooks oli see, mis veidi aia taha läks. «100 meetri juures mõtlesin, et jooksen 50,50 ja kõik on korras, kuid siis tegin tõkete vahepeal saatanlikud 14 sammu, mis rütmi sassi ajasid. Fännide nimel pingutasin siiski täiega lõpuni,» jagas Jagor oma muljeid.

Huvitaval kombel laienes EMi toel ka tema sugulaste ring. Nimelt võttis mõne päeva eest Jagoriga ühendust üks inimene Viljandi lähedalt, kes ütles, et on tema sugulane. «Selgus, et seal on suur hulk sugulasi ja fänne, kes mu tegevusel silma peal hoiavad. Väga suur tänu neile,» ütles ta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles