Lootusrikas Gerd Kanter ja õnnelik debütant Martin Kupper

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Mihkel Maripuu

«Gerd on eelmise aastaga võrreldes hoopis teises seisus – palju kergem ja liikuvam,» tunnustas Saksamaa kettaheitehiid Robert Harting Gerd Kanterit. Zürichis toimuval kergejõustiku EMil heitsid mõlemad mehed end kindlalt lõppvõistlusele. Kanter sai kirja 65.79 ja Harting 67.01. Edasi pääses ka tiitlivõistluste debütant Martin Kupper, kes heitis 62.61.

Kanter jäi kvalifikatsiooni etteastega rahule ja läheb tänaõhtusele lõppvõistlusele rahuliku südamega. Ettevalmistus on kulgenud hästi ning vorm on hea. «Õnneks toodab mu keha endiselt adrenaliini ning enne heiteringi astumist tuleb kerge närv sisse. Keha läks kangeks, kuid ma olen trennis piisavalt «kindla peale katseid» harjutanud ning täitsin eesmärgi. Nüüd ei jää muud üle kui rahulikult taastuda ja homse päeva jooksul kõvasti energiat koguda,» arutles Kanter.

Kuidas aga hakata vastu kivikõvale Hartingule? «Kui ma teise või kolmanda katse ajal näiteks 67 meetriga liidriks läheks, siis on ta raskes seisus. Pinge all ei ole ta väga kaugele heitnud. Samas kui Harting peaks avakatsel 69 meetrit põrutama, siis mina ilmselt samas liigas ei mängi,» hindas Kanter oma võimalusi.

Harting on enesekindel. «Kõik oleneb sellest, millist konkurentsi Gerd, Pjotr (Malachowski) ja Martin (Wierig) mulle pakuvad. Letzigrundi staadionil saab kaugele heita ja ma olen selleks võimeline. Ükski koht mul ei valuta ning olen heas vormis,» selgitas Harting.

Martin Kupper heitis end lõppvõistlusele tegelikult juba teisel katsel, kui sai kirja 62.49. «Kolmandat katset läksin heitma, et homseks (tänaseks – toim) paremat tunnetust saada,» ütles ta. «Esimene eesmärk on nüüd täidetud. Edasi tahaks end kaheksa hulka murda. Kui mõelda oma enesetunde peale, siis kõike ei suutnud endast täna välja pigistada.»

Kupper heitis eile stabiilse seeria ning kõik katsed kandusid üle 60 meetri joone. «Stabiilne seeria ja kogu võistluse ülesehitus süstib enesekindlust juurde. Homme tahaks samamoodi hea tulemusega alustada, et siis teisel katsel juba kõik mängu panna.»

Kolmanda eestlasena võistlustules olnud Märt Israeli tabas totaalne ebaõnn ning esimesel katsel sai viga tema kubemelihas. Sellises seisus edasi võistelda ei saanud.

«Eks see lihas andis juba enne ka veidi tunda. Korra käis peast läbi mõte, kas üldse võistelda. Pettumus on loomulikult suur, kuna edasipääsuks olid kõik tingimused loodud,» ütles Israel pärast võistlust. «Oleksid siin enam ei maksa. Õnneks ma väga katki ei läinud ning hooaja lõpus loodan taas võistelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles