Naissportlastest teenivad enim tennisistid

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Forbes avalikustas enim teenivate naissportlaste palganumbrid, kus edetabeli tipus troonib naiste tennisemaailma kuues reket Maria Šarapova, kes teenis eelmisel aastal 24,4 miljonit dollarit ehk 18,2 miljonit eurot.

Kümne enim teeniva naissportlase edetabelisse mahub koguni seitse tennisisti. Šarapovale järgnevad tennisistid Li Na ja Serena Williams, kes teenivad vastavalt 17,7 ja 16,5 miljonit eurot. Neljandal kohal asetseb Šotsi olümpiamängudel iluuisutamises hõbeda võitnud Kim Yuna, kes teenib ligi 12,2 miljonit eurot aastas. Talle järgneb autospordiga tegelev Danica Patrick, kes teenib 11,2 miljonit eurot. Talle järgnevad omakorda neli tennisisti: Viktoria Azarenka ja Caroline Wozniacki, kes teenivad mõlemad veidi üle kaheksa miljoni euro ning Agnieszka Radwanska, kes teenib 5,1 miljonit eurot ja Ana Ivanovic, kes teenib 4,8 miljonit eurot aastas. Golfimängija Paula Creamer pani eelmisel aastal taskusse 4,1 miljonit eurot.

Märkimist väärib ka asjaolu, et suurema osa oma palgast teenivad sportlased erinevate brändide reklaamimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles